Les Lligues Nacionals Catalanes LEB, LF2 i EBA comencen al setembre

Imprimeix
Fins a sis equips de la comarca (El Prat, Barça CBS, Cornellà, Martorell, Castelldefels, Esparreguera i Martorell) participen en les diferents competicions

Els calendaris de les Lligues Nacionals Catalanes 2019-20 d'equips LEB, LF2 i EBA ja estan configurats. Hi participaran el CB Prat, Barça CBS de Sant Feliu de Llobregat, CB Cornellà, BBA Castelldefels, Tenea-CB Esparreguera i CB Martorell.

QqJEvT3ET64U8Nf9

LEB

La Lliga Nacional Catalana LEB arriba enguany a la seva 20a edició i comptarà amb la participació de sis equips de les categories LEB 2019-20. El representant de la LEB Or serà l'ICG Força Lleida mentre que els cinc clubs de la LEB Argent són el Torrons Vicens-CB L'Hospitalet, Bàsquet Girona, CB Pardinyes Lleida, CB Prat i Barça Lassa B. El format dividirà en dos grups de tres equips, que jugaran una lligueta de tots contra tots.

Grup I: ICG Força Lleida, Torrons Vicens-CB L’Hospitalet i Bàsquet Girona

Grup II: CB Pardinyes, CB Prat i Barça Lassa B

TeUNZtojw5gwvrT2

Els dos primers classificats de cada grup accediran a la Final a Quatre, que tindrà lloc el dissabte 14 i el diumenge 15 de setembre, en seu i hora a determinar. Cal recordar que el vigent campió és el CB Prat, que encadena quatre títols consecutius. La darrera temporada, els pratencs van superar a la final el Barça Lassa per 92-80.

LF2

La 16a edició aplegarà un total de 6 equips que articularan una primera fase, prèvia a l'habitual Final a Quatre de les últimes temporades. Així doncs, els tres conjunts que configuren cadascun dels grups es mesuraran en una lligueta de tots contra tots, durant el mes de setembre. Els dos primers classificats de cada grup accediran a la Final a Quatre, que tindrà lloc el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre, en seu i hora a determinar.

Grup 1: Advisoria Boet Mataró, Snatt’s Femení Sant Adrià I Segle XXI

Grup 2: Citylift GEiEG Unigirona, Barça CBS i Lima-Horta Barcelona

RgS4cgLd8RrbzCw2

El Barça CBS és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu segon títol després d'abatre el MATARÓ PARC BOET per 53-65 a la final jugada al Prat de Llobregat.

EBA

Com en els darrers anys, la competició de la 38a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA mantindrà la seva estructura de la fase prèvia de vuit grups, amb representació d'arreu del territori. Els primers set grups estaran composats per tres clubs que disputaran una lligueta de tots contra tots mentre que el 8è grup vindrà conformat per dos equips que es jugaran l'accés a la següent etapa competitiva en format d'anada i tornada.

Grup 1: CB Salou A, CB Valls Nutrion i Ibersol CB Tarragona

Grup 2: CB Cornellà, Camping Bianya Roser i FC Martinenc Bàsquet

Grup 3: UE Mataró-Germans Homs, CB Quart Germans Cruz I Mataró Parc Boet

Grup 4: Club Arenys Bàsquet, AE Badalonès I Recambios Gaudí CB Mollet

Grup 5: Maristes Ademar, JAC Sants I Mcnteam Sese A

Grup 6: Monbus-CB Igualada, Tenea-CB Esparreguera i CB Martorell

D ONYzaXsAAf pG

Grup 7: BBA Castelldefels, Barberà Team Values i OIC Penta-UB Sant Adrià

Grup 8: CB Vic-Universitat de Vic I BC Morabanca Andorra B

Els primers classificats de cada grup aconseguiran l'accés als quarts de final, que es disputaran a partit únic el divendres 1 de novembre de 2019. El sorteig es comunicarà oportunament, una vegada hagi finalitzat la fase prèvia. Els guanyadors d'aquesta eliminatòria arribaran a la Final a Quatre, que es jugarà el cap de setmana 8 i 9 de febrer de 2020, en seu i hora a determinar.

 Redacció / Fotos: Clubs-FCBQ