La Santboiana comença el seu “Camí cap al Centenari”

Imprimeix

El degà va presentar ahir a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm el seu full de ruta per celebrar un segle de rugbi a Sant Boi, Catalunya i Espanya

La UE Santboiana va celebrar amb èxit ahir el tret de sortida cap a una efemèride esportiva en majúscules: el centenari del degà del rugbi a Espanya el 2021. En l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm plena de gom a gom, més de 200 persones van poder gaudir d’un esdeveniment en el que es van explicar els passos que se seguiran per commemorar cent anys d’oval al nostre territori.

santboiana centenari 2

D k11CKWwAAfEnW

Després d’una benvinguda del president de la UE Santboiana, Miquel Martínez, el president de la Comissió del Centenari, Trino Puig, va explicar als presents quins tipus d’actes, competicions i esdeveniments estan previstos per aquests 100 anys de rugbi. Entre els elements commemoratius destaquen: Campionat del Món de Rugby inclusiu, un Test Match Internacional Masculí en un estadi de gran aforament, potenciació del rugbi femení amb clínics i un Test Match Internacional, Torneig Internacional de Veterans del Centenari, partit amb la participació del Toulouse -equip del fundador del degà Baldiri Aleu- així com diferents actes singulars en els quals s’inclou un museu del rugbi a Sant Boi o un documental històric de la UE Santboiana.

15d5c5d1 ba11 4024 9820 2a0f8c285d41

A més de l’assistència dels socis del club i patrocinadors, l’acte va comptar amb la presència de diferents institucions locals i estatals que es van encarregar de cloure l’acte amb els seus parlaments. Hi van participar la delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, el representant Territorial de l’Esport a Barcelona per part de la Secretaria General de l’Esport, Pere Vilà i el president de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas.

D k0C9GW4AY6dMY

D k QutXUAIJOSc

Es tracta del punt de partida d’un llarg camí amb l’objectiu de celebrar la temporada 2021-2022 un moment transcendental pel rugbi a Sant Boi, Catalunya i Espanya.

1acfc13c 8f80 4990 837c f98eac7a8470

Redacció / Fotos: UE Santboiana