L’atleta Miquel Domènech, millor esportista local de l’any a Gavà

Imprimeix

El seu reconeixement va tenir lloc en el decurs de la cinquena Nit de l’Esport on es van lliurar 62 diplomes a equips i esportistes individuals i a iniciatives externes a les entitats esportives

L’auditori Marc Grau de Gavà va ser escenari, per segon any consecutiu, de la Nit de l’Esport. Una iniciativa municipal que va arriba a la seva cinquena edició i que va servir per reconèixer la feina i els darrers mèrits obtinguts pels clubs, esportistes i tècnics de Gavà durant aquest any o aquesta temporada esportiva. També es va premiar la millor iniciativa que promou uns hàbits fisicoesportius saludables i de superació personal i les que fomenten la inclusió o demostren compromís social.

nitesport2019

En concret es va lliurar 62 guardons individuals i d’equips en l’apartat estrictament esportiu. Pel que fa al guardó de l’apartat esport, salut i natura va recaure en el projecte d’unió entre barris de Gavà mitjançant una activitat física saludable impulsat per les associacions de veïns de Can Tries, Ca n’Espinós, Bruguers i l’UME. El premi al millor compromís social i inclusió va ser enguany pel Futbol Sala Gavà i el Club Esportiu de Pàdel Adaptat de Catalunya.

L’atletisme, protagonista

El guardó al millor esportista va recaure en l’atleta del Club Atletisme Gavà, Miquel Domènech, que aquesta temporada ha estat campió de Catalunya absolut en pista coberta 800 metres, doble medallista Catalunya sub 23 en aire lliure, cinquè d’Espanya en la categoria promesa en 800 metres i subcampió d’Espanya universitari en 800 metre. Domènech es va mostrar sorprès per la distinció: No tinc res preparat. Moltes gràcies pel premi i res tornaré a estar aquí l’any que ve”. Domènech va explicar que per a ell la temporada finalitzarà el 31 d’agost en què participarà en el Campionat d’Espanya Absolut. Els altres finalistes van ser l’atleta Paul McGrath, el futbolista Jandro Orellana, el jugador de FS Gavà Pol Belmonte, l’entrenador de l’FS Gavà David Mendoza, el jugador del Club Sala Tr3s, Toni González i Patrícia Llabrés única jugadora de voleibol de la ciutat que juga a la Lliga Iberdrola amb el Club Voleibol Logroño i és component de la selecció espanyola.

esportistaany

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va agrair a tots el seu esforç i dedicació en els diferents esports i disciplines i va recordar la importància de la pràctica de l’esport. “Jo com alcaldessa he de dir que l’esport no només té beneficis individuals sinó que va més enllà: té beneficis per a la ciutat. Té beneficis perquè és un reflex del grau de civisme, del grau de civilització, del grau de modernitat d’una ciutat. La relació que tenim amb l’esport en definitiva també ens defineix”. L’alcaldessa va aprofitar també per destacar la importància d’apostar per “l’esport femení” i “per l’esport inclusiui va felicitar el Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya “perquè heu de ser un referent del que significa la superació personal.”

La vetllada va comptar amb una actuació de l’escola de dansa Le Bal sota la direcció de Roser Navarro i el seu grup juvenil i va servir també per la presentació oficial de dues noves entitats esportives: el Club Ciclista Ratpenat i el Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà