L’Associació Esportiva Prat torna a la Segona Divisió B

Imprimeix

Després de guanyar en el partit d’anada per 2-1 els potablava van empatar a La Florida davant el Portugalete (1-1) que els ha permès assolir el passaport a la categoria de bronze del futbol nacional

L’AE Prat torna a la Segona Divisió B per la porta gran. L’equip de Pedro Dólera ha fet valer la seva victòria en el partit d’anada (2-1) per assolir l’ascens després d’empatar (1-1) a La Florida davant el campió basc, el Portugalete, en la tercera eliminatòria d’ascens a la categoria de bronze del futbol nacional. Els potablava també han hagut d’eliminar al subcampió andalús, el Ceuta (primera eliminatòria), i al campió canari, el Tamaraceite (segona eliminatòria).

D VbxKlX4AEYCz9

La primera part va estar marcada pel gol inicial de Gálder que posava l’eliminatòria a favor dels bascos. Tot i això, els pratencs van tenir ocasions per capgirar el marcador negatiu. A la represa, un gol en pròpia porta del Portugalete va canviar el decorat. Els de Pedro Dólera, fins i tot, van poder remuntar en un xut de Dani Argilaga (54’). Sergi Moreno i Raillo també van tenir la sentència de l’eliminatòria. Els del Baix Llobregat però van haver de patir fins al darrer segon de partit per assegurar l’ascens.

D VbxKgW4AAxEBS

Segons va explicar a Ràdio Prat el tècnic, Pedro Dólera, “fa dos anys que van pujar a Segona B, però aquest ascens no té res a veure. Hem hagut de passar tres eliminatòries molt difícils i amb resultats adversos. En totes elles però, hem cregut des del minut 0.”

65911412 2474666905917322 4464602501143855104 o

Portugalete: Jorge; Yaser (Áxel, 65’), Artabe, Cubería, Jon Moya, Iñigo (Rementeria, 65’), Arbeloa, Txopi, Galder, Bonilla i David Infante (Juanfran, 84’).

El Prat: Andrés, Salva, Cárdenas, Héctor (Dani Argilaga, 46’), Oriol Ricarte, Àlex Pla, Putxi, Guiu, Pedro Bravo (Sergi Moreno, 62’), Toni (Zárate, 84’) i Raillo.

Gols: 1-0 (16’): Galder. 1-1 (48’): Txopi (p.p).

Àrbitre: Monterrubio Torres, aragonès. Grogues als locals Rementeria, Jon Moya, Arbeloa, Yaser i Cubería; i als visitants Sergi Moreno, Dani Argilaga, Putxi, Pedro Bravo i Àlex Pla.

Estadi: la Florida. Unes 2.800 persones.

Tercer ascens

El conjunt potablava suma el tercer ascens de la seva història a Segona B. La primera el va assolir al Sagnier davant l’Atlético Sanluqueño la temporada 2011-2012 i el segon va ser al camp de Tajonar davant l’Osasuna B gràcies a un parcial de 3-2 final la temporada 2015-2016.

 

Redacció / Fotos: AE Prat