Cloenda del programa "Caràcter esportiu" al Prat

Imprimeix

Més de 150 joves han participat aquest curs en un programa pioner d'educació en valors i suport emocional al món de l'esport local

Ahir dissabte es va celebrar al Centre Esportiu Municipal Sagnier del Prat de Llobregat una la jornada de cloenda del programa "Caràcter Esportiu", on es van fer diverses activitats lúdiques amb els valors de la creativitat i la humilitat com a fil conductor. Algunes d'elles seran un Scape-Room sobre valors o esports o una activitat de l'associació Basket Beat que, a través del ritme i el bàsquet, treballa tallers de desenvolupament de valors i competències emocionals.

Captura de pantalla 2019 06 16 a las 12.29.04

Es tracta d'un projecte municipal pioner a Catalunya per promoure l'educació en valors al món de l'esport, a més de donar suport emocional als joves esportistes. El programa, en què han participat enguany 150 nois i noies d'11 a 13 anys, vol que els objectius de competició convisquin també amb els educatius.

Captura de pantalla 2019 06 16 a las 12.27.40

5867230 8ce3 11e9 8d8d 005056bd5094 IMG 6993

Els joves participants, dividits per grups, van anar passant per diferents "estacions" per realitzar el conjunt d'activitats esportives, lúdiques i de sensibilització programades. Algunes d'elles són una Scape-Room sobre valors i esport o una activitat de l'associació Basket Beat que, a través del ritme i el bàsquet, treballa tallers de desenvolupament de valors i competències emocionals. A la jornada, hi van prendre part diferents clubs i entitats esportives implicades al programa: Vikings Voley Prat, CB Prat, Associació de Bàsquet Pratenc, Triplay Triatló, Triatló Prat i Associació d'Atletisme Pratenc.

Treball conjunt

Després de dissenyar el programa el primer trimestre del curs escolar, a partir del gener d'enguany els joves esportistes van començar a fer sessions de desenvolupament emocional, durant la primera mitja hora de cada entrenament, dinamitzades per un psicòleg esportiu de la Universitat de Barcelona. En aquestes sessions, s'ha treballat l'expressió dels valors i emocions dels esportistes, així com el desenvolupament de la seva consciència emocional o la seva autoestima, entre d'altres aspectes. Es considera que això també pot contribuir a frenar l'abandonament esportiu a l'adolescència, especialment entre les noies, on això es dona major freqüència.

Captura de pantalla 2019 06 16 a las 12.26.56

Per als entrenadors i entrenadores, s'han fet formacions per reforçar els seus coneixements i habilitats per treballar el benestar emocional dels esportistes. En el cas de l'entorn familiar dels esportistes, a més de fer-lo partícip del disseny del programa, cal destacar que s'han repartit més de 6.000 díptics informatius i de sensibilització sobre el tema aquesta temporada. Un dels principals objectius és reduir la conflictivitat a les graderies

Redacció / Fotos: Prat TV