L’Hoquei Club Sant Just és equip de l’OK Argent

Els de Ferran Pujalte es va imposar en el tercer i decisiu partit davant el Piera per 4-2 i es van proclamar campions de la Lliga Nacional Catalana masculina

L’HC Sant Just, dirigit per Ferran Pujalte, es va proclamar ahir diumenge nou campió de la lliga de Nacional Catalana masculina i, a més, va aconseguir l’ascens a l’OK Argent després de guanyar per 4-2 a l’HC Piera en el tercer i definitiu partit de la final del playoff. L’enfrontament, al qual es va arribar després que cada equip guanyés per 5-2 a casa seva, va estar marcat per la igualtat i no es va decidir fins als minuts finals.

D8pcWTFW4AIepo

D8ombfmWsAExJ3o

El Sant Just, que tenia la important baixa per sanció de Borja López, es va avançar al minut 2 amb un gol de Pau Vilà i va aconseguir arribar al descans amb l’1-0 a favor seu després que els dos porters, el local Carlos de Sousa i el visitant Jaume Arnau, fessin una gran actuació amb intervencions de gran mèrit.

D8D J YW4AA5 4w

Només començar la segona part, Marc Gumà va aconseguir l’empat (1-1) i quan encara no s’havia arribat al minut 5 Marc Muntané va culminar la remuntada en el marcador pel Piera. Els grocs no es van arronsar, i un minut després va empatar a dos gràcies a Fede Hinojal. A partir de les hores, el partit va entrar en una fase de molta emoció, amb ocasions a les dues porteries, la més clara de les quals va ser una falta directa que Joan Pujalte que va enviar al pal per dues vegades al minut 33. A falta de 6’57” per al final, el capità Josep Grima va fer pujar el 3-2 al marcador que momentàniament donava el títol i l’ascens al Sant Just, però els locals van cometre la seva desena falta d’equip i van rebre una directa en contra a 1’57” del final. Carlos de Sousa, el porter local, va veure la blava per doble amonestació després de perdre temps abans del llançament de la directa i el va substituir el porter suplent Dídac Sánchez, que davant d’un especialista com Pep Vilaseca va evitar el gol que hauria dut el partit a la pròrroga. El tècnic del Piera, Joan Doncel, va canviar el porter per un jugador com sol ser habitual en aquestes situacions en les que un equip necessitava marcar i el Sant Just va defensar de manera heroica amb un home menys el temps que restava de partit fins que, a 13 segons del final, Jaume Arnau va sortir a la desesperada de la seva àrea i va fer caure Josep Grima, que arribava amb velocitat en un contracop, acció que li va costar la targeta blava. Joan Pujalte, l’especialista del Sant Just, va poder resoldre molt bé davant d’Àlex Ferrer, fent el 4-2 que li donava el títol i l’ascens a l’equip local davant el deliri de la seva afició.

D8ow6UZXUAIybHZ

Fitxa tècnica

HC Sant Just 4 (1 i 3): Carlos de Sousa, Pau Vilà (1), Fredy Hinojal (1), Josep Grima (1), Ricard Manzano, Joan Pujalte (1), Nil Hernández, Albert Garolera, Sergi Bastardas i Dídac Sánchez.

HC Piera 2 (0 i 2): Jaume Arnau, Èric Vives, Joan Raja, Ferran March, Dani Fernández, Marc Muntané (1), Albert Gramunt, Pep Vilaseca, Marc Gumà (1) i Àlex Ferrer.

Gols: 1-0, Vilà, 2’ (descans); 1-1, Gumà, 27’; 1-2, Muntané, 30’; 2-2, Hinojal, 31’; 3-2, Grima, 44’; 4-2, Pujalte (fd), 50’

Àrbitres: Gerard i Aleix Gorina. Targetes blaves a De Sousa i Arnau. Onze faltes el Sant Just i dotze el Piera.

Pavelló: La Bonaigua. Unes 800 persones.

Redacció / Fotos: FECAPA (Svetlana Akimova)