Cornellà acollirà la 3a edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’

La jornada lúdico-esportiva superarà els 700 participants i tindrà com a seus el Nou Municipal i el Pavelló Esportiu del Parc Esportiu Llobregat

La Sala d’Actes de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona, va ser escenari ahir de la presentació de la 3a edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’, la jornada lúdico-esportiva organitzada per la Fundació Catalana de Futbol, a través de la seva fundació, que té com a protagonistes a jugadors i jugadores amb diversitat funcional, intel·lectual i sensorial.

2019 06 06 13 22 491DX 8946

Una jornada comptarà amb més de 700 esportistes procedents de 49 equips d’arreu del territori català que gaudiran del seu esport preferit el diumenge 16 de juny de 2019 a les instal·lacions del Nou Municipal de Cornellà i al Pavelló Esportiu del Parc Esportiu Llobregat. La jornada, amb entrada gratuïta, arrencarà a les nou del matí i finalitzarà a les quatre de la tarda amb l’entrega de medalles i obsequis a tots els participants.

Df5xystXkAM6ck0 fcf

A banda dels partits de Futbol 7, Futbol 5 i futbol sala, entre els actes previstos hi haurà una exhibició de Juanro, un freestyler xilè campió del món. El que converteix aquest fet en excepcional és que va néixer sense braços i ha exercitat les seves cames i peus com si fossin les seves pròpies mans. A més, hi haurà un torneig anomenat ‘Noves Oportunitats’ que el disputaran joves que, a causa de la seva situació personal, estan en risc d’exclusió social. També es jugarà un triangular de futbol femení inclusiu.

Intervencions

El president de la Fundació Catalana de Futbol, Pere Guardiola, va assegurar que “és important que organitzem aquesta trobada perquè les persones amb diversitat funcional puguin gaudir del futbol i siguin feliços. Vull donar les gràcies a tots aquells que col·laboreu perquè aquest esdeveniment sigui un èxit i creixi any rere any”. D’altra banda, el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física a Barcelona, Pere Vilà, va manifestar que “el col·lectiu de les persones amb diversitat funcional tenen dret a gaudir del seu esport preferit. Des d’aquí aprofito per agrair a la Fundació Privada Catalana de Futbol i a la Federació Catalana de Futbol per fer-ho possible. Projectes com aquest són molt valuosos per seguir avançant com a societat”. El vicepresident primer de l’FCF. Josep Llaó, va afirmar en la seva intervenció que “estic convençut que aquesta tercera edició tornarà a ser un èxit, de la mateixa manera que ha succeït en els dos anys anteriors. Un fet que demostra que l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’ creix any rere any és l’augment constant del nombre de participants. Enguany comptarem amb més de 700 jugadors i jugadores.”

2019 06 06 13 22 561DX 9019 fcf

Seguidament, el president de la UE Cornellà, Alejandro Talavera, va subratllar que “quan vam entrar a la junta directiva del club el 2012 teníem clar que s’havia de treballar per integrar a les persones amb diversitat funcional en el món del futbol. Hem de facilitar que tots aquells que vulguin practicar aquest esport puguin fer-ho”. A continuació, el cap d’àrea de gestió d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà, Salvador Valls, va asseverar que “per a nosaltres albergar aquest esdeveniment suposa aportar el nostre gra de sorra en projectes tan interessats i necessaris com l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’. Considerem que és fonamental tractar a aquest col·lectiu com es mereix, atorgant-li els recursos que siguin necessaris perquè puguin gaudir de l’esport.”

res 2019 06 06 13 33 03 1DX 9034 fcf

L’acte va finalitzar amb el vídeo promocional d’aquesta edició i amb l’entrega d’una placa per part del president de la Fundació Catalana de Futbol, Pere Guardiola, a Carles Muñoz en agraïment a la seva dedicació, treball i esforç durant la seva etapa com a president de la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals i per la seva col·laboració amb l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’.

Redacció / Fotos: FCF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix