Bernat Guardia guanya el XIXè Descens de Sant Andreu

Gairebé 500 corredors van participar en una prova ciclista que va aplegar milers d’aficionats. Gairebé 500 corredors es van donar cita, tot un rècord per aquesta competició de gran prestigi nacional i internacional.

En la categoria elit va triomfar Bernat Guàrdia de l'equip Massi, amb un temps de 1’48’’332. A vuit dècimes va acabar segon, Damien Spagnolo (Mondraker), medalla de plata en el passat Mundial de mountain bike, amb 1’49’’179. Els dos primers van ser els únics capaços d'acabar la carrera per sota del minut i 50 segons. Van completar el podi el canari Édgar Carballo (Mondraker), el santandreuenc Iván Oulego (Massi) –foto-, com sempre molt recolçat per l'afició local, i Iraitz Etxebarria. Bernat Guardia ja havia guanyat a Sant Andreu fa dos anys i voldria repetir: “l'arrencada de temporada ha estat perfecte, ja que la setmana passada vaig guanyar la Nisan Cup de Vall’d’Uixó. A més, aquí hi ha un ambient únic, estic molt content amb la meva prova i amb la sensacions que he tingut”, va explicar.

Com tots els anys, la cita de Sant Andreu, organitzada per OM Bicis i el Moto Club Sant Andreu de la Barca, va representar una festa per als amants del ciclisme de muntanya. Afeccionats de totes les edats van assistir a un espectacle únic que s'ha desenvolupat al llarg de dues mànigues, en un circuit diferent respecte a l'any passat, quan la pluja va complicar molt la carrera. Es tracta d'una pista ràpida i divertida, tal vegada no de les més complicades del calendari, però molt útil per a arrencar la temporada amb la millor actitud en un ambient immillorable.