Martí: “El grup està molt unit i l'objectiu és la permanència”

Imprimeix

S'han jugat ja 23 jornades de Lliga. Quin balanç fa fins al moment de la temporada?

Fins al moment crec que aquesta temporada, respecte als resultats, l’hauriem de diferenciar en una primera volta molt bona, amb un bon rendiment en Lliga i arribant a la final de la Lliga Catalana EBA, i una segona que, de moment, no està cobrint les nostres pròpies expectatives, encara que queden set partits per davant per a finalitzar la competició.

L'equip ha jugat set jornades de la segona volta en les quals el CB Cornellà encara no coneix la victòria. Una estadística negativa que des que està vostè mai havia succeït. Què és el que li està passant al seu equip?

Pensem que l'equip en aquestes dues temporades ha tingut sempre una gran regularitat i el balanç global dels dos anys és bo. En la segona volta de la present temporada hem començat més o menys com la primera quant a resultats, amb la diferència que alguna derrota com la de Girona, amb el partit guanyat mancant tres segons, va afectar especialment l'equip. En l’aspecte anímic, des d'aquest partit l'equip s'ha autopressionat per guanyar i millorar els resultats, influint així en el propi rendiment en els següents partits, ja que en entrenaments el treball és francament bo.

Per a vostè quin seria la medicina que necessita el seu equip per tornar a una dinàmica positiva?

Una victòria. Amb el treball diari que realitza l'equip, superar aquests moments en partits on simplement l'equip rival pot ser millor que tu és la clau per aconseguir un triomf, que reforçaria a l'equip. Tard o d'hora arribar, sense cap dubte.

L'escàs suport de l'afició en els partits que el CBC juga en el Parc Esportiu Llobregat no acompanya per a aconseguir bons resultats a casa...

Si és cert, si bé quan els resultats han sortit no han estat un tema tan vinculant. És evident que ara l'equip ho necessita. Seria una cosa molt positiva. Amb el suport del públic és més fàcil aconseguir una major pressió sobre el rival, i afavorir el nostre joc com passa en qualsevol pista. En la nostra pista tots els equips juguen molt còmodes, els àrbitres també i qualsevol partit a cara o creu és igual de fàcil que caigui d'un costat que d'un altre.

Veient la classificació actual el CBC està més prop del descens que de la possibilitat de jugar el playoff d'ascens com l'any passat. Existeix preocupació?

Existeix la preocupació de voler guanyar. Tenim confiança en nosaltres mateixos i ens sentim molt protegits pel club. El nostre objectiu és el mateix que l'any passat –mancant sis jornades no estàvem salvats-: la permanència. I solament ens plantegem aconseguir la victòria partit a partit.

Resten set jornades per a finalitzar la temporada en la Lliga EBA. Què n’espera del seu equip i dels seus jugadors?

Espero que segueixin treballant dia a dia com ho fan. Duc molts anys en la Lliga EBA i puc assegurar-li que la capacitat de treball i de sacrifici d'aquest col·lectiu és molt difícil de trobar. El grup està molt unit i treballa sabedor que tard o d'hora tornarà a la dinàmica positiva. Cal saber viure la situació i aprendre d'ella.

Marçal Fontanals - CBC / Foto: CBC