L’esport pratenc celebra la seva gran festa al Cèntric

Imprimeix

El regatista Jan Mateos i la karateca Alba Ropero van ser escollits Millors Esportistes majors de 16 anys

El Cèntric Espai Cultural va ser escenari ahir divendres 15 de març la 33a Nit de l’Esport. L’esdeveniment, en què anualment es premien esportistes, tècnics, tècniques i entitats pels seus èxits o pels valors que promouen en l’àmbit de l’esport, va aplegar representants de totes les entitats locals. L’acte, organitzat per l’Ajuntament del Prat, va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor, i del tinent d'alcalde d'Esports i Salut Pública, Juan Pedro Pérez Castro, entre d’altres representants municipals.

De les dotze categories premiades, tres (Millor Esportista Federat Major de 16 anys en categoria femenina i masculina i Millor Equip Federat) són resultat del vot emès per la ciutadania a través d'Internet, una iniciativa per promoure la participació que es va iniciar en l'edició anterior. Les persones participants, enguany un total de 741, han pogut triar entre 3 candidatures per categoria, escollides prèviament pel jurat.

D1uhZatWoAUGjdQ

Amb el 37% dels vots, el premi al Millor Equip Federat ha estat atorgat al primer equip sènior del Club Bàsquet Prat. Amb un 44% del vot on line, Jan Mateos Rodríguez, del Club Marítim Prat, ha obtingut el guardó de Millor Esportista Federat major de 16 anys en categoria masculina. En categoria femenina,  Alba Ropero Palacios, de l'Associació Karate Prat, s'ha endut el de Millor Esportista Federada major de 16 anys amb el 49% dels vots.

D1ullGBW0AAua6Y

D1ukfKlWsAEtg01

A la Nit de l'Esport, també s'han lliurat dues mencions especials, al patinador Nil Llop, integrant del Club de Patinatge Cobra, i a l'Associació Esportiva Bàsquet Pratenc, que va commemorar el 2018 els seus 25 anys d'història. El jove patinador, campió d'Espanya de patinatge de velocitat en les categories aleví, infantil i juvenil, va patir un greu accident en un entrenament quan es preparava per al Campionat del Món, després d'haver triomfat als Europeus. Malgrat que les greus conseqüències d'aquest accident feien dubtar sobre el seu retorn a la competició, només quatre mesos després va tornar a les pistes, aconseguint participar en el Campionat del Món de Patinatge sobre gel, on va aconseguir una 5a posició.

Els premis

Millor AMPA de l’Any

Escola Jacint Verdaguer

Millor Entitat en la Promoció de l’Esport

Club Patinatge Artístic Sagnier

Millor Equip Benjamí A participant en JEE

Club Rítmica Cor Blau

Millor Esportista en JEE

Roger Arias (Triplay)

Millor Esportista amb Discapacitat Física i/o Sensorial

Sandra Sànchez (Vikings Volei Prat)

Millor Esportista Amb Discapacitat Intel·lectual

Julià Sánchez (Associació Temps de Lleure Rubricatus)

Premi Delta a la Trajectòria Esportiva

Jordi Llopart (marxa atlètica)

Millor Tasca Tècnica

Arturo Álvarez (CB Prat)

Millor Equip Federat

CB Prat

Millors Esportistes Federat Menor de 16 anys

Toni Toledo (snowboarder)

Chang Cui Ji (CD Fran Martín)

Millors Esportistes Federats Majors de 16 anys

Jan Mateos (Club Marítim Prat)

Alba Ropero (AK Prat)

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat-Ràdio Prat