La Federació catalana de Tennis ven la seva part privada del CIT Cornellà

El Grup UP ha comprat una part de la instal·lació esportiva per dos milions d’euros

Ahir divendres 1 de febrer, el president de la Federació Catalana de Tennis (FCT), Jordi Tamayo, va fer oficial la venda de la part privativa del Centre Internacional de Tennis de Cornellà per valor de dos milions d’euros. Tamayo va explicar que, dels set inversors que s'havien interessat pels terrenys -la majoria exigint també la venda dels 31.000 metres quadrats de la titularitat pública-, el Grup UP era la millor opció. Aquesta empresa és de l’extennista professional Tomàs Carbonell -entre altres- i gestiona instal·lacions d'esports de raqueta a Argentona, Cabrils i Badalona. "Ens hem decantat per l'inversor local. Gent de tennis que entenia la idiosincràsia de Cornellà i la situació de la federació", va explicar el mandatari. "Després de la venda de Cornellà, ens queda un deute de 1,9 milions d'euros amb els bancs i d'altres 600.000 euros amb els proveïdors. Però hem presentat un pla de viabilitat i confiem que, en set o vuit anys, estigui completament liquida", va afegir.

Captura de pantalla 2019 02 01 a las 22.05.56

El CIT consta d'uns 40.000 metres quadrats, dels quals, uns 9.000 eren propietat de la FCT, que continuarà utilitzant la resta de les instal·lacions, de titularitat pública, gràcies al conveni que té signat amb l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

El procés

Tamayo va explicar també com han estat els darrers mesos de negociacions així com els diferents passos seguits fins a la materialització de la venda al Grup UP. El president de la federació va recordar que el passat 5 de setembre es va comunicar a l’Assemblea de Clubs de Catalunya que s’havia signat contracte de compra-venda de la part privativa del Centre Internacional de Tennis de Cornellà i que aquest, estava supeditat al compliment d’una sèrie de requisits per a la seva materialització.

instalaciones 04

Els clubs assistents a l’Assemblea van autoritzar per unanimitat la venda de l’actiu federatiu, fet que es va ratificar en la darrera assemblea de clubs del passat 30 de novembre, on també es va aprovar per unanimitat el Pla de Viabilitat presentat per part de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Tennis. Després de setmanes d’intens treball conjunt entre totes les parts implicades, la Federació aquest mes de gener la venda de la part privativa del Centre Internacional de Tennis de Cornellà.  

Segons la FCT, aquesta venda compta amb l’autorització i l’aval imprescindible de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, que han facilitat i col·laborat en tot moment amb la Federació en l’execució de l’operació.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix