Es presenta La Portals 2019 a Esparreguera

Imprimeix

L’acte, que va aplegar més de 200 persones, es va homenatjar la ciclista Sandra Santanyes

El Patronat Parroquial d’Esparreguera va acollir ahir a la tarda la presentació de La Portals 2019 que enguany arriba a la desena edició. Un acte que va comptar amb la presència d’unes 200 persones, entre les quals hi havia destacades personalitats i esportistes com  l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio. I esportistes com Sandra Santanyes, Ángel Edo, ciclista; Núria Picas, Israel Núñez, Kiku Soler, Marta Vilajosana, Albert Balcells, Ismael Ventura, Sílvia Rovira, Anna Ramírez i Celestino Prieto.

presentacio portals 2

foto 2 La Portals

A l’acte, l’alcalde d’Esparreguera va destacar la vessant esportiva, social i de cohesió del territori de La Portals i es va mostrar “orgullós que Esparreguera sigui la primera localitat on es presenta la cursa fora dels quatre portals d’entrada a Montserrat”. D’altra banda, el Secretari General de l’Esport de  la Generalitat, Gerard Figueras, va assegurar que La Portals “és diferent de qualsevol cursa de les que es fan setmanalment a Catalunya per l’entorn de la muntanya de Montserrat i pel segell i l’empenta de Pepe Cuevas.”

resentacio portals 2

presentacio portals 3

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la introducció d’un nou recorregut, més curt, de 38 kilòmetres. Aquesta nova modalitat ‘half’ compartirà el mateix inici amb la modalitat tradicional fins a Can Massana, però després girarà cap a Sant Pau de la Guàrdia, baixarà cap a Esparreguera i finalitzarà a Collbató. Segons l’organitzador principal, Pepe Cuevas,  explica que “és una opció diferent per aquells ciclistes que no volen fer els 60 quilòmetres i que en un futur s’atreveixin a fer el recorregut complet”. Cuevas també va donar a conèixer el recorregut clàssic i la marxa solidària (6 abril) a favor d'Asdent.  

Durant l’acte també es va presentar un documental ple amb testimonis de voluntaris i col·laboradors que fan possible aquesta gran cita del ciclisme.

Homenatge

D’altra banda, la desena edició va homenatjar Sandra Santanyes, tal com va avançar La Premsa del Baix. La ciclista catalana ha estat 15 vegades Campiona d’Espanya de BTT. Santanyes té més de 30 podis als Campionats Nacionals, 50 podis a Copes d’Espanya de BTT, ha guanyat l’Andalucía Bike Race 2014, el Madrid-Lisboa 2014 i 2015, el Tour de France “Hexagonal”, la Douro Bike Race 2012 i 2013 i la Brasil Ride 2018.

Dw JDEiX4AcQ1sK

Què és?

La Portals és una prova ciclista no competitiva que recorre els quatre portals de la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Monistrol de Montserrat i Marganell), però en els seus 60 kilòmetres de recorregut també passa per Esparreguera, per la zona dels Blaus, així com per les poblacions d’Olesa de Montserrat i Castellbell i el Vilar. La prova se celebrarà el 7 d’abril i les inscripcions per a la cursa es van obrir ahir.

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera