El camió de Juvanteny lidera la categoria 6x6 a l’equador del Dakar

Laia Sanz és dinovena a la general de motos, Xavi Foj és segon a la categoria T1.S de cotxes i el martorellenc Pep Mas va abandonar

El Dakar 2009 va arribar a l’equador de la competició. Tres dels quatre representants baixllobretins continuen al ral·li. Ahir dissabte es va fer una jornada de descans perquè els participants agafessin forces per afrontar amb garanties les darreres cinc etapes.

laia descans

Laia Sanz va finalitzar la cinquena etapa en vintena posició i s’enfila a la dinovena posició de la classificació general de motos. La de Corbera de Llobregat, de l’equip KTM Factory Racing Team, encapçala la classificació femenina per davant de l’holandesa Mirjam Pol, amb una diferència d’1h45’58’’, mentre que a la categoria elit és tretzena. L’objectiu ara de Sanz és finalitzar la prova entre els quinze millors de la classificació, una fita que no podia ni plantejar-se abans de començar el Dakar. “Tinc bones sensacions, perquè em sento bé, estic portant un ritme que físicament aguanto perfectament, no estic arriscant i no he tingut caigudes. Vaig pel bon camí”, explica.

pepmas abandona

D’altra banda, Pep Mas (Pedrega Team) és la cara amarga de l’edició d’aquest any. El pilot martorellenc, que s’estrenava a la competició, va haver d’abandonar després de finalitzar la quarta etapa. Fins aleshores estava situat en la 112a posició de la general. Una autèntica decepció per no aconseguir el seu gran objectiu que no era altre que completar la prova.

foj descans

En la modalitat de cotxes, el molinenc Xavi Foj, que fa tàndem amb Nacho Santamaria, va arribar a la meitat de la competició en una excel·lent 42è lloc a la general, mentre que a la seva categoria (T4.S) és segon a 1h01’58’’ dels primers (els peruans Francisco León-Tomás Hirahoka). “Aprofitem el descans per reparar i agafar forces perquè segons les nostres informacions els últims tres dies són els més durs de tot el Dakar”, diu Foj.

juvanteny descans

D’altra banda, en la modalitat de camions, el santfeliuenc Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavier Domènech, són divuitens a la classificació general després d’acabar en la mateixa posició a la cinquena etapa. A més, són primers en la categoria de producció i 6x6. “L’equip està cansat però fresc, amb moltes ganes de seguir afrontant etapes”, diu Domènech.

La propera etapa se celebra avui entre Arequipa i San Juan de Marcona.

Redacció / Fotos: Foj-Sanz-Mas-Juvanteny