Arrenca el Dakar 2019 al Perú

Imprimeix

El santfeliuenc Jordi Juvanteny es col·loca primer en la categoria T4-1 de camions, mentre que Laia Sanz és trenta-unena a la general i el martorellenc Pep Mas finalitza 123è en motos; i el molinenc Xavi Foj acaba vuitantè en cotxes

Ahir es va disputar la primera etapa del Dakar 2019 on participen quatre baixllobregatins. En la categoria de cotxes, el molinenc Xavi Foj, que fa tàndem amb l’argentí Nacho Santamaría, va acabar en el vuitantè lloc a la general, mentre a la categoria Auto-T1.5 va ser cinquè.

etapa 1.1

A la categoria de motos, Laia Sanz va iniciar la competició en la trenta-unena posició a la classificació general (divuitena a la classe Moto-G1.1). La de Corbera de Llobregat de l’equip Red Bull KTM Factory Team va arribar a 11’27’’ del primer classificat. “Haig d’agafar confiança de mica en mica. No he pressionat gaire en la primera etapa i espero anar a millor en les properes”, explica. Mentrestant, el martorellenc Pep Mas, de l’equip Pedrega Team, va finalitzar en el lloc 123 (vint-i-vuitè a la classe Moto-G2.2).

etapa 1.2

D’altra banda, en la categoria de camions, el santfeliuenc Jordi Juvanteny, de l’equip Epsilon, va completar la primera jornada al capdavant de la classificació de la classe T4-1 i a la vint-i-cinquena posició de general.  

etapa 1.3

Després de l'’escalfament' de la primera etapa, els competidors es ficaran de ple a la cursa amb una segona etapa de 552 quilòmetres, 342 d'ells d'especial. Sens dubte l'ocasió perfecta per a obrir els primers buits, sobretot en la categoria de cotxes, atès que els cotxes obriran la pista i no podran recolzar-se en la rodada de les motos. La navegació s'antulla crucial...

Redacció / Fotos: Arxiu