La Portals 2019 homenatjarà la ciclista Sandra Santanyés

Imprimeix

La presentació de la marxa ciclista de BTT se celebrarà el 15 de gener al Patronat Parroquial d’Esparreguera

Sandra Santanyés serà l’homenatjada enguany per La Portals 2019. La ciclista de muntanya, de carretera i de ciclocròs catalana ha decidit retirar-se de la competició en actiu després de molts anys a l’elit. “Pensem que s’ho mereix, ja que ha estat una gran campiona”, explica Pepe Cuevas, organitzador de la marxa ciclista de BTT no competitiva que se celebrarà a l’abril.

sandra sugranyes.homenatge

Currículum

La sabadellenca, nascuda el 10 de gener de 1978, té una dilatada trajectòria esportiva. Ha participat en el Tour de França i al Giro d’Itàlia amb l’equip professional Catalunya-Aliverti. A més ha estat vint vegades convocada amb la Selecció Espanyola de BTT per participar a Mundials i Europeus.

Sandra Santanyes

Entre els seus èxits més importants cal destacar les quinze vegades que s’ha proclamat campiona d’Espanya i més de trenta podis en els Campionats Nacionals. També ha sumat cinquanta podis en les Copes d’Espanya de BTT. Va ser primera a l’Andalucia Bike Race (2014), a l’ION4 Madrid-Lisboa (20214-2015), primera i tercera al Tour de França BTT “Hexagonal”, tercera a la Milenio Titán Desert (2011), va obtenir la primera posició a la Douro Bike Race (2012, 2013), tercera a la Brasil Ride (2012), sisena a l’Europeu de Marató i va aconseguir el vuitè lloc a la Copa del Món de Marató.

Presentació

D’altra banda, el Patronat Parroquial d’Esparreguera acollirà el 15 de gener la presentació oficial de La Portals 2019. Segons explica Pepe Cuevas “tot i que el municipi no és portal, la marxa passa cada any per la població baixllobregatina i vam pensar que seria adequat fer l’acte a aquesta població. Naturalment, el seu alcalde es va mostrar molt receptiu amb la nostra proposta i ens va donar tota mena de facilitats.”

Redacció / Fotos: Arxiu