Sant Andreu de la Barca acull la conferència final del projecte Green Play

L’acte, que es va celebrar al Teatre Núria Espert, va aplegar representants de les institucions europees, autoritats comarcals i locals, organitzacions esportives i associacions

Després de dos anys d'intens treball, el projecte Green Play, un projecte europeu basat en el model de competició "Juga Verd Play" de la comarca del Baix Llobregat, va acabar el passat 22 de novembre amb la celebració d’una conferència final. La conferència va tenir lloc al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca i va reunir representants de les institucions europees, autoritats comarcals i locals, organitzacions esportives, associacions i, per descomptat, els socis del projecte Green Play. La conferència va brindar a tots els socis l'oportunitat de presentar els resultats del projecte, tant a aquells que van ser els encarregats d'implementar la metodologia en la seva organització, com a aquells que n’eren responsables de realitzar l’avaluació dels resultats i formular recomanacions.

Dsn74aeWsAcE5NW

El projecte Green Play, cofinançat pel programa Erasmus+, ha estat liderat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat. Es basa en l'exitosa metodologia "Juga Verd Play" implementada a la comarca del Baix Llobregat des de fa sis anys. La premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit; els valors i els comportaments cívics també han de comptar.

En aquest sentit, una altra característica única del projecte és la integració en el procés de valoració de tots els agents que participen en la competició escolar (famílies, tutors de joc /àrbitres, i tutors de grada)  gràcies a una aplicació desenvolupada per a smartphones.

Durant dos anys, la metodologia ha estat testejada per la Fundaçao Sporting Clube de Portugal , la federació esportiva Hämeen Liikunta ja Urheilu ry de la regió de Tampere de Finlàndia, l´Associazione Dilettastistca S.S Lazio Basket d’Itàlia i el Consell Esportiu del Baix Llobregat. L'Institut per la Ricerca Sociale d’Itàlia ha seguit els passos del projecte i ha avaluat la implementació del programa mentre Sport and Citizenship Think tank de França ha realitzat un recull de bones pràctiques similars a tot el món.

Per concloure, després de la conferència final, es va organitzar un torneig de bàsquet 3x3 on varen participar cinc equips de la competició de Jocs Escolars del Baix Llobregat i equips dels socis europeus  (Sporting Foundation, HLU i S.S Lazio) aplicant la metodologia Green Play. L'equip finlandès va aconseguir el reconeixement especial de l’equip amb més targetes verdes.

DstvH12XoAAFnhC

El projecte ha estat una gran oportunitat per difondre a Europa aquesta metodologia alternativa i innovadora. Un model que ha apostat per realitzar un canvi radical respecte al sistema tradicional de competició amb una finalitat molt clara: l’educació en valors mitjançant la pràctica esportiva.

La complicitat que s’ha generat entre els socis del projecte Green Play i els resultats obtinguts marcaran una fita important en la defensa dels valors europeus a través de l'esport i l'educació.

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix