El Prat acollirà un torneig de tennis professional aquest octubre

Imprimeix

L’Acadèmia Sánchez-Casal organitzarà una competició, puntuable per a l’ATP Challenger Tour, que aplegarà tennistes de quinze nacionalitats

Del 7 al 14 d’octubre se celebrarà al Prat de Llobregat el Torneig Sánchez-Casal Mapfre, puntuable per a l’ATP Challenger Tour. Una competició que aplegarà a tennistes professionals de quinze nacionalitats, convertint aquest torneig en el segon més important a Catalunya, després del Comte de Godó de Barcelona. Organitza l’Acadèmia de Tennis Sánchez-Casal. Els responsables de l’acadèmia, Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal, han aconseguit que la Federació Espanyola de Tennis els cedeixi durant tres temporades l’organització fins al 2020. El torneig està pensat per a la participació de figures emergents del tennis que no poden, per rànquing, jugar en alguns campionats de més dotació econòmica. També està pensat perquè els joves no hagin de viatjar fora de l’estat espanyol.

presentacio torneig tenis

En aquesta primera edició destaca la presència dels tennistes espanyols Pablo Andújar (116) -foto- i Daniel Gimeno Traver (156), un torneig que es jugarà en la modalitat tant de singles com de dobles. El Challenger Sánchez-Casal té una dotació de 50.000 dòlars (uns 43.000 euros) i permet que el campió sumi 80 punts ATP.

Pablo Andujar Alicante

Durant la presentació del torneig, Juan Pedro Pérez, regidor d'Esports de l'Ajuntament del Prat, va explicar que acollir una competició d'aquesta importància en el municipi “és sens dubte un motiu d'alegria, perquè creiem a més que l'esport és un element social primordial, i també és un gran reclam per al turisme". D’altra banda, Sergio Casal, un dels organitzadors del torneig, va destacar que “és el torneig de la il·lusió, de crear oportunitats, i és el pas previ al professionalisme”. Mentrestant, Marisa Sánchez Vicario, va destacar el seu vessant solidari, així com el clínic de l’Escola de Tennis i discapacitat intel·lectual. A més, el president de la Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, va dir en la seva intervenció que l’Acadèmia Sánchez-Casal “fa una gran labor, potser és de les úniques del món que ha organitzat tornejos de totes les categories des de la base.”

Redacció / Foto: Acadèmia Sánchez-Casal-Arxiu