Viladecans commemora la relació de la ciutat amb els Jocs Olímpics

Imprimeix
L'Atrium va acollir les Distincions d’Honor de la Ciutat i va estar emmarcat dins de la Festa Major d'Hivern.

Atrium Viladecans va ser escenari divendres passat de l’acte de lliurament de les Distincions d’Honor de la Ciutat a persones i entitats que han lligat estretament el nom de la nostra ciutat amb els Jocs Olímpics i el seu esperit de valors i superació. Els cinc noms reconeguts de la vetllada van ser els exalcaldes de Barcelona i de Viladecans, Pasqual Maragall i Jaume Montfort, respectivament; els atletes Valentí Massana i María Vasco i el Club Beisbol Viladecans.

Precisament enguany se celebra els vint anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona on cal destacar que Viladecans va ser al subseu del beisbol. A més, la ciutat continua molt vinculada amb els Jocs ja que diversos esportistes locals han participats en edicions posteriors.

Fills Adoptius

L’Ajuntament va concedir a Pasqual Maragall el títol de Fill Adoptiu de la ciutat en reconeixement dels seus mèrits en l’exercici del seu càrrec a l’Alcaldia de Barcelona i com a president del Comitè organitzador dels Jocs Olímpics del 1992. També per la seva contribució a fer del municipi subseu olímpica, es va atorgar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Jaume Montfort, l’alcalde de la vila entre 1982 i 2005. A més, es va lliurar la Menció Honorífica Municipal al Club Beisbol Viladecans que, amb la seva brillant trajectòria esportiva a la dècada dels anys 70 i 80, va propiciar la subseu olímpica com un reconeixement a la seva tasca dins d'aquesta modalitat esportiva.

 

En l’acte, els atletes María Vasco i Valentí Massana també van ser nomenats Fills Predilectes per haver portat el nom de la ciutat al més alt del podi en uns Jocs Olímpics. Els dos esportistes viladecanencs són clars exponents d’una gran saga local de marxadors de primer nivell de l’atletisme espanyol. Vasco ha participat en quatre Jocs i va ser la primera atleta espanyola, i l’única fins a l’actualitat, en guanyar una medalla olímpica: el bronze en els 20 km marxa a Sydney, l’any 2000. I Massana també va participar en quatre edicions de la cita olímpica (entre el 1992 i el 2000) i va assolir el bronze als 50 km marxa als Jocs d’Atlanta, el 1996.

Cal destacar que l’acte d’entrega dels reconeixements institucionals es va fer dins dels actes de la Festa Major d’Hivern.

Marçal Fontanals - AV / Foto: AV