Laia Sanz ja prepara les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme

Imprimeix

La pilot de Corbera de Llobregat pilotarà un Cupra TCR i formarà equip amb Jordi Gené, Alba Cano i Francesc Gutiérrez

Laia Sanz està preparant intensament la seva participació en les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme que se celebraran en el Circuit de Barcelona-Catalunya el 8 i 9 de setembre. Amb 18 títols mundials de trial i enduro, la vuit vegades campiona del Ral·li Dakar en la categoria femenina té un repte important al davant.

From the desert to the circuit training for a four wheel challenge 003 HQ

“És una prova diferent. De mitjana es recorren 3.500 km i es donen més de 700 voltes pel mateix traçat”, comenta. La corberenca participarà en aquesta prova al costat de Jordi Gené, Alba Cano i Francesc Gutiérrez. En una carrera en la qual els pilots es relleven cada dues hores, Laia posa en valor la importància del treball en equip: “És la base de l'èxit. Aquesta prova em recorda en certa mesura al Dakar. La coordinació amb els companys i els mecànics és fonamental en tots dos casos.”

From the desert to the circuit training for a four wheel challenge 006 HQ

Molta calor

Un cotxe a 60 graus. Aquesta és la temperatura que arriba a aconseguir l'interior del vehicle durant la competició. “Circular tantes hores sota el sol és dur. La calor i la deshidratació són dues de les principals obstacles que hem d'afrontar quan estem al volant”, afegeix l'esportista. Malgrat la seva experiència, Laia confessa que quan està sobre la pista sempre sent pressió: “Ho vols fer bé. Ja no solament per tu, sinó per no fallar a la resta de l'equip”, diu.

From the desert to the circuit training for a four wheel challenge 002 HQ1

La pilot explica sobre el Cupra TCR que és un vehicle “àgil i divertit de conduir i, al mateix temps, transmet molta sensació de seguretat. La frenada és boníssima”. “És un gran honor per a mi. És una marca que té molta ambició i poder formar part d'un projecte així és alguna cosa única”, conclou.

 

Redacció / Fotos: SEAT