Configurades les Lligues Nacionals Catalanes LEB, LF2 i EBA

Imprimeix

CB Prat, Barça CBS, CB Cornellà, ABB Castelldefels, CB Esparreguera i CB Martorell són els representants comarcals

Un total de 35 equips participaran en les Lligues Nacionals Catalanes de la propera temporada 2018-19 de categoria LEB (6), LF2 (5) i EBA (24). Els representants baixllobregatins són el CB Prat, Barça CBS, CB Cornellà, ABB Castelldefels, CB Esparreguera i CB Martorell.

Lliga Nacional Catalana LEB

La dinovena edició de la Lliga Nacional Catalana d'equips LEB comptarà enguany amb sis equips i com ja es va fer a la temporada 2010-11 i 2011-12, es dividirà en dues categories: LEB Or (CB Prat, FC Barcelona i Força Lleida CE) i LEB Argent (CB L'Hospitalet, CB Vic i Club Bàsquet Girona 2014). La Final de LEB Or es disputarà dissabte 29 de setembre, en seu i hora a determinar.

El campionat s'inicia diumenge dia 9 de setembre, amb el partit Força Lleida-Barça Lassa B (17.30h), com a partit previ a la Final de la Lliga Catalana ACB. I a partir d'aquí la tornada d'aquesta semifinal i els partits de la semifinal entre CB Prat i el campió de la Lliga Catalana Argent.

1 CB Prat Joventut Campeones Lliga Catalana

El vigent campió de la competició és el CB Prat després de superar a la final de l'any passat al FC Barcelona Lassa B per un 70-78, reeditant així el títol de campions aconseguit també la temporada 2015-16 i 2016-17 davant el Força Lleida.

Lliga Nacional Catalana Femenina 2

Com en els darrers anys, la Lliga Nacional Catalana Femenina 2, que enguany arriba a la quinzena edició, es jugarà en format de Final a Quatre però enguany amb una eliminatòria prèvia entre els dos nouvinguts a la categoria.

54985954

Així doncs, el Mataró Parc Boet i el CBF Cerdanyola s'enfrontaran en aquesta prèvia (anada i tornada) prevista pel dissabte 15 de setembre (18.30h) a Cerdanyola del Vallès, i dissabte 22 de setembre (20h) a Mataró. El guanyador de l'el·liminatòria accedirà a la Final a Quatre que es disputarà el cap de setmana del 29 i 30 de setembre (lloc i horaris a determinar). Dissabte dia 29 es jugaran les semifinals entre el Segle XXI i el Barça CBS, per una banda, mentre que el Lima Horta Barcelona i el guanyador l'eliminatòria prèvia protagonitzaran l'altra. Els guanyadors s'enfrontaran a la Final prevista pel diumenge 30 de setembre, que també acollirà el partit pel 3r i 4t lloc.

Lima Horta-Barcelona és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu segon títol després de superar a la final jugada a Reus al Barça CBS per 47-54.

Lliga Nacional Catalana EBA

La competició de la trenta-tresena edició s'estructurarà en vuit grups i es disputarà una lligueta de tots contra tots que es començarà a disputar a principis de setembre (dies 9, 11 i 16).

Tria1

Grup 1: CB TARRAGONA, CB VALLS i CB SALOU

Grup 2: CB QUART, CB SALT i ARENYS BÀSQUET

Grup 3: BC MARTORELL, CB ESPARREGUERA i CB CASTELLBISBAL

Grup 4: EL MASNOU BASQUETBOL, CB SANT JOSEP BADALONA i UB SANT ADRIÀ

Grup 5: CB CORNELLÀ, ABB CASTELLDEFELS i UE BARBERÀ

Grup 6: CB MOLLET, AE BOET MATARÓ i UE MATARÓ

Grup 7: BC ANDORRA, CB PARDINYES i CB IGUALADA

Grup 8: JAC SANTS, SESE i FC MARTINENC BÀSQUET

K8UcFpb3aSVnGG1Q

La Fase Final arrencarà el 12 d'octubre amb la disputa d'una eliminatòria prèvia d'anada i tornada (1 de novembre) que enfrontarà als primers classificats dels vuits grups: el primer del grup 8 contra el primer del grup 4 (A), el primer del grup 1 contra el primer del grup 7 (B), el primer del grup 3 contra el primer del grup 5 (C) i el primer del grup 2 contra el primer del grup 6 (D). Els guanyadors accediran a una Final a Quatre prevista pel 2 i 3 de febrer de 2019.

El vigent campió de la competició és el CB Quart després de superar a la darrera final al CB Mollet per un 81-72.

Redacció / Fotos: Arxiu