Configurades les Lligues Nacionals Catalanes LEB, LF2 i EBA

CB Prat, Barça CBS, CB Cornellà, ABB Castelldefels, CB Esparreguera i CB Martorell són els representants comarcals

Un total de 35 equips participaran en les Lligues Nacionals Catalanes de la propera temporada 2018-19 de categoria LEB (6), LF2 (5) i EBA (24). Els representants baixllobregatins són el CB Prat, Barça CBS, CB Cornellà, ABB Castelldefels, CB Esparreguera i CB Martorell.

Lliga Nacional Catalana LEB

La dinovena edició de la Lliga Nacional Catalana d'equips LEB comptarà enguany amb sis equips i com ja es va fer a la temporada 2010-11 i 2011-12, es dividirà en dues categories: LEB Or (CB Prat, FC Barcelona i Força Lleida CE) i LEB Argent (CB L'Hospitalet, CB Vic i Club Bàsquet Girona 2014). La Final de LEB Or es disputarà dissabte 29 de setembre, en seu i hora a determinar.

El campionat s'inicia diumenge dia 9 de setembre, amb el partit Força Lleida-Barça Lassa B (17.30h), com a partit previ a la Final de la Lliga Catalana ACB. I a partir d'aquí la tornada d'aquesta semifinal i els partits de la semifinal entre CB Prat i el campió de la Lliga Catalana Argent.

1 CB Prat Joventut Campeones Lliga Catalana

El vigent campió de la competició és el CB Prat després de superar a la final de l'any passat al FC Barcelona Lassa B per un 70-78, reeditant així el títol de campions aconseguit també la temporada 2015-16 i 2016-17 davant el Força Lleida.

Lliga Nacional Catalana Femenina 2

Com en els darrers anys, la Lliga Nacional Catalana Femenina 2, que enguany arriba a la quinzena edició, es jugarà en format de Final a Quatre però enguany amb una eliminatòria prèvia entre els dos nouvinguts a la categoria.

54985954

Així doncs, el Mataró Parc Boet i el CBF Cerdanyola s'enfrontaran en aquesta prèvia (anada i tornada) prevista pel dissabte 15 de setembre (18.30h) a Cerdanyola del Vallès, i dissabte 22 de setembre (20h) a Mataró. El guanyador de l'el·liminatòria accedirà a la Final a Quatre que es disputarà el cap de setmana del 29 i 30 de setembre (lloc i horaris a determinar). Dissabte dia 29 es jugaran les semifinals entre el Segle XXI i el Barça CBS, per una banda, mentre que el Lima Horta Barcelona i el guanyador l'eliminatòria prèvia protagonitzaran l'altra. Els guanyadors s'enfrontaran a la Final prevista pel diumenge 30 de setembre, que també acollirà el partit pel 3r i 4t lloc.

Lima Horta-Barcelona és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu segon títol després de superar a la final jugada a Reus al Barça CBS per 47-54.

Lliga Nacional Catalana EBA

La competició de la trenta-tresena edició s'estructurarà en vuit grups i es disputarà una lligueta de tots contra tots que es començarà a disputar a principis de setembre (dies 9, 11 i 16).

Tria1

Grup 1: CB TARRAGONA, CB VALLS i CB SALOU

Grup 2: CB QUART, CB SALT i ARENYS BÀSQUET

Grup 3: BC MARTORELL, CB ESPARREGUERA i CB CASTELLBISBAL

Grup 4: EL MASNOU BASQUETBOL, CB SANT JOSEP BADALONA i UB SANT ADRIÀ

Grup 5: CB CORNELLÀ, ABB CASTELLDEFELS i UE BARBERÀ

Grup 6: CB MOLLET, AE BOET MATARÓ i UE MATARÓ

Grup 7: BC ANDORRA, CB PARDINYES i CB IGUALADA

Grup 8: JAC SANTS, SESE i FC MARTINENC BÀSQUET

K8UcFpb3aSVnGG1Q

La Fase Final arrencarà el 12 d'octubre amb la disputa d'una eliminatòria prèvia d'anada i tornada (1 de novembre) que enfrontarà als primers classificats dels vuits grups: el primer del grup 8 contra el primer del grup 4 (A), el primer del grup 1 contra el primer del grup 7 (B), el primer del grup 3 contra el primer del grup 5 (C) i el primer del grup 2 contra el primer del grup 6 (D). Els guanyadors accediran a una Final a Quatre prevista pel 2 i 3 de febrer de 2019.

El vigent campió de la competició és el CB Quart després de superar a la darrera final al CB Mollet per un 81-72.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix