El Kawasaki Català Aclam es corona a les 24 Hores de Catalunya

L’equip molinenc va completar un total de 742 voltes amb Ferrer, Pilot, Saseta i Denis i va sumar la setena victòria en la prova

L’equip Kawasaki Català Aclam es va proclamar campió de la vint-i-quatrena edició de les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme. Als comandaments de la Kawasaki ZX10R, Enrique Ferrer, Julien Pilot, Ricardo Saseta i Kevin Denis van completar un total de 742 voltes, que els van servir per coronar-se campions davant els 20.967 espectadors que han passat pel Circuit durant el cap de setmana. L’equip de Molins de Rei suma ja la seva setena victòria en la prova i només es veu superat pel Yamalube Folch Endurance (amb 11 victòries), que no ha pogut completar aquesta edició després d’una caiguda soferta durant els primers compassos.

El conjunt que ha dirigit Eduard Català va convèncer en la seva estrena amb Kawasaki i va dominar pràcticament d’inici a fi. La història del 2018 va ser escrita per Ferrer, Pilot, Saseta i Denis, que van donar ja els primers avisos el divendres als entrenaments cronometrats. Kawasaki Català Aclam no va poder dir que vai liderar totes les hores, ja que la sortida no va ser perfecta i va cedir algunes posicions; però sí va poder dir que passat el primer quart de competició no va tenir rival.

1807070732

Diferents perseguidors després d’ells, però cap va poder prendre-li el control. Aquest any, l’equip de Català s’enfrontava a diversos reptes: adaptar-se a una marca nova de moto, rescabalar-se de les retirades de les dues últimes edicions i guanyar el pols al seu etern rival, el Yamalube Folch Endurance. Els tres els va poder complir. L’equip de Folch, no obstant això, va viure una odissea per poder mantenir la seva Yamaha YZF R-1 a pista. Després de la caiguda d’Arturo Tizón cap a les 14.40 h d’ahir, els vencedors de les últimes tres edicions van romandre al box durant més de quatre hores. En sortir, 68 voltes els separaven de Kawasaki Català. Malgrat els esforços per seguir en la competició, l’equip amb més victòries a les 24 Hores signava la seva retirada durant la tarda del dissabte. Prop de l’equador de la cursa, amb la nit ja com a escenari present, Kawasaki Català Aclam va demostrar un gran ritme, millorant els temps i augmentant la distància amb els seus perseguidors immediats, amb la victòria absoluta com a resultat.

1807070294 02 768x576

“La cursa ha estat molt difícil, com totes les 24 Hores aquí, però se’ns han posat una mica de cara a la que Folch i Proelit han tingut problemes. Estem súper contents d’haver guanyat les 24 Hores, estem eufòrics. No guanyàvem des del 2012, portàvem una mica de sequera i aquest any, coincidint amb el canvi de marca i la recomposició de l’equip, entre Kawasaki, Dunlop i nosaltres hem aconseguit una molt valuosa victòria”, va explicar Eduard Català.

1807061040 saseta

Aquests perseguidors immediats de Kawasaki Català Aclam eren els francesos del Team BMD Performance-B Motorsport. D’una volta d’avantatge, els de Català van passar a cinc voltes, havent realitzat set parades més que els segons classificats i vencedors de la categoria O-SBK. Anthony Dos Santos, Jérôme Claude, Laurent Coubard i Franck Delcour, representant a Yamaha, van completar 736 voltes, acabant a 6 dels vencedors. El quartet francès, juntament amb el trident de Tecmas (Camille Hedelin, Thibaut Gourin, Maxime Bonnot), van viure uns últims compassos molt semblants als de l’equip de Català, situats en la segona i la tercera posició de podi constantment.