L’esport santboià celebra la seva gran festa anual

Imprimeix

El lliurament de premis tant en les categories individuals com col·lectives es va fer als jardins de Can Castells Centre d'Art

L'Ajuntament de Sant Boi va organitzar ahir dimecres 4 de juliol una recepció al teixit esportiu de la ciutat per tal de reconèixer i felicitar els més de 700 esportistes i 21 entitats que durant la temporada 2017-2018 han aconseguit mèrits esportius, tant individuals com col·lectius, en les diferents modalitats esportives. L'acte va tenir lloc en els jardins de Can Castells Centre d'Art.

Un total de 110 esportistes a títol individual i 594 esportistes de 39 equips de 18 modalitats esportives diferents (pertanyents a 21 entitats de Sant Boi i altres de fora de la ciutat) van rebre un guardó commemoratiu de mans de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora d'Esports, M. Antonia Barragán. També es van lliurar els premis especials en reconeixement a la tasca de diverses persones i entitats que realitzen accions d'especial interès esportiu i social a la ciutat i per les bones pràctiques a l'esport.

20180704 7

Èxits dels equips

Cal destacar el paper dels equips femenins. L'equip sots 16 femení del Club de Beisbol i Softbol Sant Boi van aconseguir el Campionat d'Espanya a la seva categoria i l'equip sots 13 el Campionat d'Europa. També a beisbol, l'equip masculí sots 15 han estat campions d'Espanya. El Club Voleibol Sant Boi ha aconseguit aquesta temporada l'ascens a la Primera Divisió Nacional femenina sènior. Les noies del Club Handbol Cooperativa Sant Boi han fet una excel·lent temporada que les ha deixat a les portes de l'ascens a la Divisió d'Honor Plata.

Mèrits individuals

Tres noms femenins han brillat amb llum pròpia en aquesta temporada 2017-2018. En primer lloc l'atleta Cristina Lara que ha aconseguit la medalla d'or del Campionat d'Europa en la prova de relleus 4x100 amb la selecció espanyola i s'ha proclamat per tercer any consecutiu campiona d'Espanya de 100 m llisos. La triatleta Judith Corachán ha continuat la progressió que l'ha portat a l'elit internacional de les proves combinades i ha esdevingut la primera dona del país que ha participat a la prestigiosa Ironman 70.3. La jugadora de rugbi Anna Puig ha guanyat el Campionat d'Europa de Rugbi XV amb la selecció espanyola absoluta. D’altra banda, Andrea Pina s'ha proclamat campiona del món de pesca a la modalitat de surfcasting. Joana Ros (escacs), Núria Jou (rugbi) i Paula Silva (muay thai) són altres d'entre els molts noms propis de l'esport femení local.

Pel que fa als homes, el ciclista Sergio Garrote va tornar amb la medalla de plata del Campionat del Món a la modalitat de handbiker. El germans Ángel i Daniel Torrero han fet diversos pòdiums als campionats d'Espanya en la modalitat de salt d'alçada. Javier Delgado ha aconseguit la medalla de bronze als Jocs del Mediterrani a la categoria sot-23 en 400 metres tanques. Jaime Guerra s'ha proclamat campió a triple salt i llargada a la categoria sots 20 del Campionat d'Espanya. Joel Medina ha estat semifinalista al Campionat d'Espanya sot-20 als 200 m. Àlex Salas es va proclamar sot campió d'Espanya en 2.000 m obstacles (2017). L'aleví Eric Lechuga ha aconseguit el Campionat d'Espanya de pentatló modern.

Premis especials

Durant l'acte, es van lliurar també els premis especials en reconeixement a la tasca de diverses persones i entitats que realitzen accions d'especial interès esportiu i social i promouen bones pràctiques esportives. En reconeixement de la promoció de l'esport femení: Enrique Rubio (Club de Voleibol Sant Boi), Judith Blanco i José Rodríguez (Club Deportivo Marianao-Poblet) i Marc Carrillo (Club de Beisbol i Softbol Sant Boi). Per la seva trajectòria i implicació en l'esport santboià: Ángel Soriano (Escola Esportiva Llor). Per la promoció dels valors educatius en l'esport escolar: Rocío Toré i Hèctor Segura (Consell Esportiu Comarcal). Pel joc net i l'esportivitat en l'esport federat: Guiem Morales (Club Handbol Cooperativa). Per l'esperit de superació: Raül Blázquez (Club Handbol Cooperativa). Per la promoció de la salut a l'esport: RETT RACE. Per la promoció d'hàbits saludables i la projecció internacional de la ciutat: Gasol Foundation.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi