Laia Sanz conquesta de nou el Dakar en categoria femenina

El molinenc Xavi Foj acaba primer en la T2, i el santfeliuenc Jordi Juvanteny es va haver de retirar.

La pilot de Corbera, Laia Sanz (Gas-Gas), es va proclamar campionat de la classificació femenina del Ral·li Dakar 2012, per segona vegada a la seva carrera, essent la primera dona que ha acabar la carrera en la seva categoria i torna a repetir el 39è lloc de l’any passat. Segons explica a l’agència Europa Press la campiona mundial de trial, aquest resultat "amaga molt esforç: Estic molt més satisfeta que l’any anterior. Ha estat un ral·li molt dur en algunes fases i les circumstàncies que m’ha tocat viure en carrera ho han complicat encara més, però m’he mantingut forta fins el final. Estic satisfeta per com he pilotat i navegat. Crec que he donat un pas endavant molt important”. Sanz també va voler agrair a Gas Gas “la oportunitat que m’ha donat i a tot l’equip, per l’esforç i el bon treball que s’ha fet. En molt poc temps hem preparant un projecte de gran envergadura i podem estar orgullosos. La moto s’ha portat també com una campiona. Ha estat fantàstic i estic molt feliç. Li dedico aquest èxit al meu company Marc Guasch”.

D’altra banda, Xavi Foj va finalitzar el Dakar 2012 en primera posició de la categoria T2 en cotxes de sèrie amb el seu Toyota Land Crusier. El molinenc, que feia parella  amb Jordi Cervantes, va aconseguir una diferència final amb el segon classificat –Mitsuhishi/Guehennec- de prop d’una hora. A la general va acabar en vint-i-dosena posició. Les seves primeres paraules una vegada finalitzada la prova eren de felicitat “ja que hem aconseguir fer realitat el nostre objectiu després d’una competició molt dura.”

L’altra cara de la moneda va ser Jordi Juvanteny. El santfeliuenc es va veure obligar a retirar-se de la cursa en la novena etapa després d’una avaria en el ventilador del seu camió. Els comissaris del ra·li no li van permetre continuar la cursa tot i arribar al campament. “Ha estat la primera vegada, en vint-i-una participacions que em passa una cosa així. Ha estat una llàstima.", explica.

 Marçal Fontanals / Foto: Gas Gas
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix