Castelldefels i El Prat participen en el programa Esport Blau escolar

La iniciativa vol familiaritzar els alumnes amb la vela mentre fomenta valors mediambientals i de treball en equip

Set escoles de municipis costaners, entre els quals hi ha una de Castelldefels i una del Prat de Llobregat, participen durant la recta final d’aquest curs a la prova pilot del programa Esport Blau Escolar, un projecte per incorporar els esports nàutics a l’assignatura d’educació física. La iniciativa, de la Federació Catalana de Vela amb la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament, té com a objectiu familiaritzar els alumnes amb la pràctica inicial de la vela de la mateixa manera que les escoles dels pirineus introdueixen l’esquí dins l’horari escolar. Fonts de la Secretaria General de l’Esport apunten que el programa també vol fomentar valors mediambientals i de treball en equip, alhora que busca fidelitzar nous públics en un esport sovint considerat “exclusiu” per a famílies amb alt poder adquisitiu.

928cf547 ab2e 4808 a4c7 372c3b078012

Segons José Roestel, coordinador de l’escola de Vela del Club Nàutic Vilanova i la Geltrú, explica a l’ACN que molts municipis de la costa cometen “l’error” de “viure d’esquenes al mar” i recorda que la Federació Catalana de Vela fa anys que treballa per “popularitzar” aquest esport i evitar la percepció que la nàutica és quelcom “exclusiu i llunyà”. “Volem demostrar que és un esport proper i a l’abast de qualsevol”, defensa el coordinador del CN Vilanova, remarcant que els clubs faciliten l’accés al material per a la pràctica de les activitats més bàsiques.

1 1 5 cmvela escolar 0

Per revertir el desconeixement constatat entre bona part dels alumnes de Primària, la prova pilot d’Esport Blau Escolar s’ha desplegat aquest últim trimestre a mode de prova pilot entre els alumnes de 5è de les escoles Edumar de Castelldefels i Jacint Verdaguer del Prat de Llobregat.

Pel que fa a la implantació de les activitats nàutiques de forma oficial dins l’assignatura d’Educació Física, la Secretaria General de l’Esport es mostra predisposada a estendre la prova pilot de cara al curs 2018-2019, en deu sessions que es repartirien entre els mesos de setembre-novembre i abril-juny. Amb tot, des del Departament d’Ensenyament apel·len a la prudència, assegurant que el programa es troba en una fase molt incipient i descarten estendre’l a curt termini.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix