El sesrovirenc Carlos Romero participarà en la Batalla de Rande

Imprimeix

El nedador participarà en una de les proves més dures en aigües obertes que consisteix a travessar nedant la ria de Vigo

El sesrovirenc, Carlos Romero, té previst nedar un total de 27km a la Ria de Vigo, en una de les proves més dures que hi ha de natació en aigües obertes: la Batalla de Rande.  El nadador ha volgut de nou lligar esport i solidaritat. Per aquest motiu, en comptes de demanar suport i ànims per a ell, ha fet una crida pública perquè la gent faci donacions per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) en la web d’aquesta institució: https://www.irbbarcelona.org/es/donations.

2018 06 12 carlos romero

Dura preparació

Per afrontar aquest gran repte, l’esportista s’ha preparat a fons.  Bona part del seu entrenament l’ha fet al Complex Esportiu Municipal, on ha nedat 348.698 metres a la piscina, ha corregut 204,71 km en les cintes de cardio i  ha realitzat 50 hores de peses en la sala de musculació. A més, ha completat la seva preparació amb la participació en proves atlètiques com la Marató de Barcelona.

Batalla de Rande

La Batalla de Rande és una prova que consisteix a travessar nedant la ria de Vigo. La sortida és a les Illes Cies i l’arribada es troba a l’Illa de San Simón. En total, 27km de natació en el mar. La previsió és que l’aigua estigui a una temperatura de 15-16 graus,  hi hagi unes onades de 1,5 metres i que el vent bufi entre 8 i 10 nusos.

2018 06 12 batalla de rande

La Batalla de Rande està organitzada per l’Asociación Deportiva Islas Cíes–San Simón. Els organitzadors han dividit als participants en 5 grups. Carlos Romero es troba en el grup vermell, dins dels que nedaran a un ritme d’1:30. La travessa es podrà seguir en directe a través a la web https://tracktherace.com/es/batalla-de-rande-2018/race

Precendent

El 23 de setembre de 2015 va travessar l’Estret de Gibraltar nedant en un temps de 3 hores i 51 minuts. Va lligar aquesta fita esportiva amb una campanya solidària anomenada Nedar contra Corrent, que va servir per recaptar fons a favor de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.  L’IRB és un centre de referència en el món de la recerca científica per les seves investigacions en malalties com el càncer o la diabetis.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Esteve Sesrovires