Les desigualtats en l'esport femení, a debat a Sant Boi

Hi participaran una jugadora de rugbi, una jugadora de beisbol, una esportista paralímpica i una periodista esportiva

Demà dimecres 13 de juny, a les 19 hores i als Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat, tindrà lloc la taula rodona “Desigualtats en l’esport femení” que l'Ajuntament organitza emmarcat en el 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat. El congrés se celebrarà els dies 26 i 27 d'octubre a Castelldefels sota el lema 100% Feminista.

2013 10 09 FCB FEMENI BRONDBY 008

La jornada vol mostrar l'aposta de Sant Boi per ser una ciutat 100% amb l'esport femení. Es tracta de sumar punts de vista des de l'experiència de dones vinculades a la pràctica i la difusió de l'esport. La sessió vol contribuir a difondre la discriminació de les dones en aquest àmbit i fomentar el debat crític en l'erradicació de les desigualtats.

basquet qbasket fem valls hd

Invisibilització i silenci

Per aquests motius, la jornada està centrada en les carreres de les esportistes pel sol fet de ser dones i en la invisibilització i el silenci dels mitjans de comunicació respecte a les seves trajectòries. La iniciativa forma part d'una comissió de treball del Congrés de Dones del Baix Llobregat per analitzar les diferències existents per raó de gènere i proposar iniciatives encaminades a millorar aquesta situació.

Ester Nadal 1. Hoquei

Participants

La taula rodona tindrà com a convidades tres esportistes amb trajectòries destacades en les seves disciplines esportives: Astrid Fina, medalla de bronze de snowboard als Jocs Paralímpics d'hivern d'enguany a Pyeongchang (Corea del Sud); Roser Jonàs, campiona amb l´equip de Sant Boi de la Copa de la Reina de Softbol de 2012 a 2016, i Anna Puig, campiona de Rugbi Europeu XV 2018. L'acte comptarà també amb la periodista esportiva Mireia Vicente i la professora del departament d'educació física de la INEFC, Susanna Soler, en serà la moderadora.

jodar

La trobada es completarà amb la projecció del curtmetratge Ferro, realitzat per l'equip femení júnior de la Unió Esportiva Santboiana i programat al BCN Sport Film del passat mes de maig.

Redacció / Fotos: CBS Sant Boi-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix