El molinenc Marcos Ruiz dona positiu per testosterona

Imprimeix

La Federació Internacional d’Halterofília suspèn al campió europeu sub 23

La gran promesa de l'aixecament de peses al nostre país, el molinenc Marcos Ruiz, ha donat positiu per testosterona. En una concentració prèvia a Las Vegas per preparar l’últim Mundial absolut, Ruiz va donar positiu en un control de la USADA (Agencia Antidopatge d'Estats Units) realitzat el 18 de novembre. Curiosament, en el control que se li va fer dies més tard (3 de desembre) just abans de competir va donar negatiu. Tampoc hi havia donar positiu en un control al qual es va sotmetre abans de viatjar a Estats Units el 9 de novembre.

15277069278047

De moment, ha estat suspès provisionalment per la Federació Internacional d'Halterofília (IWF) per "una possible violació de les normes antidopatge". L’esportista queda ara a costa del resultat de la mostra B. La Federació Espanyola d'Halterofília (FEH), que va tenir coneixement del positiu el passat 15 de maig, li ha apartat provisionalment de l'equip nacional.

El català, de 21 anys, és campió d'Europa júnior i sub'23 en la categoria de fins a 105 quilos i argent mundial junior en arrencada. A més, va ser vuitè en l'últim Mundial absolut, disputat el desembre de 2017 en Anaheim (Estats Units), on es va quedar a solament un quilo d'aconseguir el bronze en arrencada.


Redacció / Fotos: Arxiu