Collbató acollirà la 16à Trobada de Pubilles Escaladores

Imprimeix

Se celebrarà els dies 2 i 3 de juny on hi ha previst diverses activitats

Collbató es convertirà en la capital catalana de les Pubilles Escaladores. Durant dos dies, 2 i 3 de juny, se celebrarà la setzena edició de la Trobada. Una cita on compartir escalades, un bon sopar, un espai per conèixer altres escaladores i passar una bona estona. Les activitats més destacades seran l’escalada de cigronets i peuets, tallers de Bodygroove i Ioga i la projecció de la pel·lícula Encordades. 

pubilles

Els actes començaran el dissabte, 2. A partir de les 9 hores, al bar Cal Meteocoll, les participants es podran inscriure als tallers de Biogroove i Ioga. A la tarda, a les 7 hores, es projectarà al Casal de Cultura la pel·lícula documental Encordades, un recorregut per la història femenina de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya, de la mà d’uns testimonis que han sobrepassat barreres i estereotips, i una mirada al paper de la dona en l’esport i la societat, des dels anys quaranta fins als nostres dies. A les 18.45 tindrà lloc el taller de Biogroove, per Lluc Navarro, a l’Escola Mansuet. A partir de les 21 hores, hi haurà el sopar i el concert, a la mateixa escola. Mentrestant, diumenge, a les 8 hores, hi haurà l’esmorzar. A les 9 hores, el taller de Ioga i un mercat d’artesania al pati de l’escola.

Les Pubilles Escaladores és un col·lectiu de noies escaladores que es va iniciar fa quasi 20 anys a Vilanova de Meià, apassionades per la muntanya, en general, i per l’escalada, en particular. Llavors, veure una noia escalant era força anecdòtic, sobretot si aquesta ho feia per iniciativa pròpia i per inquietuds personals.

Redacció / Fotos: Arxiu