L’Estadi de La Bòbila de Gavà acull el millor atletisme màster

Maria Hernáiz va aconseguir un rècord d’Espanya en la distància dels 10.000 metres a la categoria F60

Durant dos dies de molta intensitat, La Bòbila i el Club Atletisme Gavà van acollir el Campionat d'Espanya màster de proves combinades, 10.000 metres i pentatló de llançaments. Més de 160 atletes es van donar citar a les instal·lacions per lluitar per ser els millors de l'estat, amb molta presència d'atletes catalans i alguna important de la comarca i del panorama internacional. 

master 2

Els primers a començar la jornada van ser els més veterans del Pentatló. Dels M60 fins als M85  van omplir la matinal amb els diversos llançaments, començant pel disc i seguint pel martell, el pes, la javelina i el martell pesat. A més també es van disputar les proves femenines, amb el mateix ordre. En aquesta tanda, vam viure tres rècords d'Espanya: l'atleta del Barcelona Atletisme, Jordi Sala, va batre el rècord total M85 amb 2.513 punts, i guanyant la medalla d'or. En categoria femenina, la Belén Mesa, del CE Penedès, va aconseguir 3.306 punts i un nou rècord estatal F40. Per acabar, la Johana Hernández va polvoritzar l'anterior rècord i va obtenir una marca final de 3.393. Fins a 19 dones van participar en aquestes categories (de M35 a M55).

A la tarda vam viure l'inici del Decatló masculí i l'heptatló femení, amb presència de diversos atletes destacats en la seva categoria. En la femenina van ser 10 les valentes que van aconseguir acabar les set proves, dividides en els dos dies. Des del 100 o 80 metres tanques a l'alçada, el pes o els 200mll, en una tarda plujosa, que va obligar als voluntaris a treballar de valent per donar les millors condicions als atletes. 

master 3

Pel que fa als nois, durant la tarda de dissabte van competir en llargada, 100mll, alçada i pes, també amb les dificultats pròpies del clima. 18 atletes van ser els que van començar les proves, amb representació de clubs com el Pratenc, el CA Tarragona, el Simply Scorpio de Saragossa o el CAI Gran Granaria. 

Rècord nacional

Al vespre es van disputar les primeres curses de 10.000 metres, en concret 9 categories hi van participar entre masculí i femení. L'únic rècord d'Espanya el va aconseguir Maria Hernáiz del Campo, del Maratón Rioja, que va acabar amb un temps de 41’19’’71 a F60. A més, la Marisol Ramos, del Aloña-Mendi, va acabar amb rècord del campionat amb 39’50’’67 en la categoria F55. En categoria masculina el més ràpid va ser el Miguel Nieto, del Pratenc, que essent de categoria M60 va aconseguir aturar el cronòmetre en un temps de 39’42’’44.

Domini de Carles Castillejo

El matí del diumenge començava amb dos noms destacats al 10.000 metres en la mateixa carrera hi corrien el viladecanenc Carles Castillejo, del CA Adidas i Jose Luís Blanco, de La Sansi, que corria amb M40. En una carrera dominada de principi a fi pel primer, l'atleta que havia entrenat anys enrere a La Bòbila va acabar amb un temps de 29’24’’05. L'Héctor Díaz, del Playas de Castellón entraria en segona posició i el Jose Luís Blanco seria el primer M40 en una cursa força igualada amb l'Óscar Rodríguez, del CEM. 

master 4

En categoria M40 guanyaria el Pedro Ordóñez, del JAS Sabadell, amb un temps de 33’00’’13. En aquesta cursa, l'atleta del Club Atletisme Gavà, el Sergio Cherta, no podria acabar a causa d’unes molèsties físiques, tot i que fins al final va voler córrer i poder participar de la gran festa.

Especialment rellevant va ser el final femení, quan just acabar el 800mll les participants van decidir recórrer el camp per fer-se un homenatge a elles mateixes per la gran tasca dels dos dies, a més de participar de diverses rotllanes i abraçades per celebrar que havien arribat al final. La Cristina Estévez, del Atletismo Celta, la Maria Perales, del Arroyomolinos o la Maria Rosa Escribano, del AA Palamós van ser algunes de les guanyadores. 

master 5

Per acabar, destacar que el Decatló va acabar amb el 1500mll. Els 18 atletes van acabar de donar-ho tot per intentar obtenir medalles, que gairebé es van poder anar repartint. El Jose Antonio López, del Pratenc, amb 5.201 punts va batre el rècord d'Espanya de M60. Els 5.205 punts del Jorge Sánchez, del CE Elda el va portar a vèncer en el Decatló de M35. 

Tota aquesta feina no podria haver estat sense els voluntaris del Club Atletisme Gavà, que durant els dos dies van ocupar-se dels atletes, de col·locar el material en el lloc pertinent i de donar un cop d'ull en cada moment que tot sortís a la perfecció. Un reconeixement per la seva tasca. 

Redacció / Fotos: Jordi Lacambra-Emiliano Moro

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
121

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix