Andreu Simón i Sheila Avilés guanyen la 31a Cursa de l’Alba

Jonatan Mora i Ester Casajuana es van imposar a la cinquena edició de la Marató de Montserrat Skyrunnnig National Series

Aquest diumenge 13 de maig es va celebrar la Cursa de l'Alba-Memorial Martí Gil i la Marató de Montserrat amb la participació de més de 550 atletes, que van poder córrer enmig del Parc Natural de Montserrat.

F8Jkuq020dRArjlWrP95IOKRDZNE2DHGpCvxrnx9TeYKmBDMNDavwRiYyRDO742RpHWd 7vv8cOZQvsw1080 h889

La primera prova va ser la Marató de Montserrat, que enguany va arribar a la cinquena edició, amb una distància de 42km i més de 2500m de desnivell positiu acumulat i amb la participació de 300 atletes. Jonatan Mora va aconseguir la victòria de la prova arribant a Collbató amb temps de 4h09’16’’. El basc Iker Echevarria entrava en segona posició a una mica més de 5 minuts del guanyador. Adrià Jiménez es feia amb la tercera plaça amb 4h19’53’’. A la categoria femenina, Ester Casajuana va guanyar la prova amb 4h51’32’’. La segona plaça va ser per Anna Carné amb 4h57’05’’ i tercera va ser per Aida Pérez amb 5h05’31’’. Molt bons temps en aquesta 5a edició de la Marató de Montserrat que a més era puntuable per a les Skyrunner National Series

qaaCjWkJwVEVHx2gH8BOICa4uH4TxegdaejKQH8oOl4fFLDAMsgFXyfQkrkuHKDLME9OvKtDRBwj WYw1080 h889

Posteriorment, es va donar la sortida a la ja mítica Cursa de l'Alba-Memorial Martí Gil en la seva 31a edició. Andreu Simón, de l’Inverse, va guanyar la prova. L’actual líder del Gran Premi Tortuga Copa d'Espanya de curses per muntanya en línia FEDME va aturar el cronòmetre en 1h56’31’’, establint així un nou rècord de l'actual circuit de 24 quilòmetres. El podi el completaven Jordi Vallès (2h02’34’’) i Jordi Rial (2h06’10’’). A la categoria femenina, Sheila Avilés va liderar en tot moment la cursa. Finalment la corredora del Buff Pro Team, que venia de guanyar el Campionat d'Espanya de Trail el dia anterior a Penyagolosa, parava l'electrònic en un brillant 2h17’06’’. Aquesta marca suposava el millor registre històric en categoria femenina. La corredora local Marta Llagostera entrava en segona posició amb un temps de 2h35’22’’, i el pòdium femení el completava Gemma Cadafalch amb 2h37’01’’.

Redacció / Fotos: Cursa de l’Alba