El Basket Almeda, subcampió de la Copa Catalunya Femenina

El Boet Mataró es va imposar a les cornellanenques per un clar 80 a 64

Viladecans va acollir la final de la Copa Catalunya Femenina 2017-18 on el Mataró Parc Dori Dori Boet es va proclamar campió de la competició després de guanyar la final davant el Basket Almeda per 80 a 64.

41216084394 a64b0805bb z

El conjunt dirigit per Jordi Vizcaino es va imposar amb claredat a una final tenyida de taronja durant tota la primera meitat, en un matx ben madurat per les mataronines. El primer període mantenia l'avantatge per les locals per sota dels deu punts (20-14), que s'incrementarien en un espectacular inici del segon quart maresmenc. El 33-18 al minut quinze posava les coses molt difícils a les noies comandades per Joan Florit, a la banqueta per l'absència del tècnic Toni Pallé -amb el júnior del club-, que veien com les de Mataró marxaven al descans amb un contundent 49-22 al lluminós. L'escorta Núria Giménez, la pivot Olga Ruano i l'aler Judy Jones, les més destacades de la mitja part.

Les de Cornellà de Llobregat necessitaven una sortida envalentida com la que ja havien ofert a la represa de les semifinals i les de Florit començaven a retallar distàncies amb un curs de partit més anotador per part visitant (49-30), que obligava Vizcaino a frenar la fulgurant ràfega groc-i-negra. Els següents minuts serien un intercanvi de cistelles, que acabaria amb 67-50 a l'electrònic, amb una cistella sobre la botzina de Maria Massuet. L'acte final s'obria amb una nova irrupció per l'Almeda que, amb un triple de Cristina Peña, col·locava les seves a onze punts. La resposta, però, no es faria esperar i Giménez (14 punts i 23 de valoració), Ruano (18 punts i 23 de valoració) i Jones (14 punts, 7 rebots i 18 de valoració) apareixien per enèsima vegada apropar el títol a l'Eusebi Millan (72-57, a manca de quatre minuts). Els instants finals, tot i l'espectacular convicció cornellanenca, acabarien per certificar el triomf del Boet Mataró, ferm campió de la competició.

DcgToCHX0AAVoTd

Prèviament, s’havia jugat el partit per al tercer i quart lloc on el BF Viladecans es va imposar al CBF Cerdanyola per 83 a 80 finalitzant en tercera posició. Al descans manaven les vallesanes per dos punts de diferència (37-39).