Unes 15.000 persones visiten el Mediterranean Diving

Imprimeix

Les exhibicions d’apnea estàtica amb presència de campions de renom, els batejos d’immersió i els equips de darrera generació, principals reclams

Ahir diumenge es va acomiadar la dinovena edició del XIX Mediterranean Diving amb xifres positives peral saló. Un total 8.300 metres quadrats que han aplegat a més de 140 expositors en una de les edicions més internacionals, ja que ha comptat amb professionals procedents d’Alemanya, Filipines, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, Tailàndia, USA, Açores i Madeira. El certamen va aplegar uns 15.000 visitants, xifra que es manté respecte l’edició anterior.

MD2018 2

La piscina ha estat un dels principals reclams al llarg del cap de setmana amb la participació d’apneistes de primer nivell com Miguel Lozano i Tewfik Blaoui. També, prop d’un centenar de nens i nenes han realitzat la seva primera immersió amb ajuda de la Unitat de Recolzament en Emergències Subaquàtiques, petits que s’han endut el certificat del seu primer baptisme reglamentari. La sala de Jornades Tècniques Professionals també ha estat de gom a gom en la majoria de conferències programades al llarg dels tres dies de fira.

Darreres novetats

Els fabricants i distribuïdors han aprofitat per exposar les seves novetats i els equips de darrera generació: neoprens, ordinadors, aletes, equips de captació d’imatge subaquàtica, etc. Les escoles i centres de busseig han promogut les seves sortides i han ofertat classes per a tots els nivells de busseig. I les Agències de Viatge han donat a conèixer les destinacions més originals però també les més tradicionals. En aquest sentit, els fons marins d’indrets com Mar Roig, Filipines i Maldives continuen sent les favorites. En la fira també s’ha constatat el creixent interés per destinacions més propers com la costa catalana o els fons marins de les Illes Canàries.

Reconeixement

El XIX Mediterranean Diving també deixa moments especials com el lliurament del guardó ‘Buzo de Honor’ que va rebre la doctora Mercè Vilanova. Una distinció que atorga cada any en el marc de la fira, la Historical Diving Society Spain.

Estrena

Per la seva banda, Promotur Islas Canarias, ha aprofitat la seva primera presència en el saló com a expositor per donar a conèixer el guanyador del II Open Fotosub Online Isla de El Hierro, Jesús Yerai Delgado, i per fer públiques les dates del XXII Open Fotusub per la Biodiversitat quese celebrarà del 19 al 21 d’octubre de 2018.

Redacció / Fotos: Procornellà