El Mehdi Aboujanah i Maria Ruiz guanyen la Mitja Marató de Gavà

La prova atlètica, que va tenir tres recorreguts diferents, va aplegar unes 1.800 persones

Aquest diumenge es va celebrar la XXIII Mitja Marató de Gavà amb la participació d’uns 1.800 atletes. La competició es va dividir en tres recorreguts (21, 10 i 5 quilòmetres) i va passar també pel terme municipal de Castelldefels.

El vencedor de la prova dels 21 quilòmetres d’enguany ha estat el corredor de l’FC Barcelona, El Mehdi Aboujanah, amb un temps final de 1h12’46’’. El segon classificat va ser Jordi Alsina (L’Esportiu Torelló), que va arribar amb 36 segons de diferència (1h13’22’’). El tercer al podi fou Gerard Garrote (CAF Runners Figueres) amb un crono de 1h13’41’’. El campió va destacar que “tot i que aquesta ha estat la meva primera mitja l’he superat còmodament, sense que m’hagi trobat rivals durs durant el recorregut”. En categoria femenina, la guanyadora va ser Maria Ruiz, del Terrassasports, amb 1h29’18’’. “La cursa em serveix d’entrenament de cara a la marató, ja que el circuit és molt planer”, va dir. Alexandra Gómez (Castelldefels Outdoor, 1h30’25’’) i Laura Sánchez (CE Mediterrani, 1h30’38’’), van ser segona i tercera respectivament.

el mitja

ma mitja

A la distància dels 10 quilòmetres, els primers classificats en categoria masculina i femenina van ser Lahcen Harbil (CE Irunwithlei, 32’51’’) i Elisa Melilli (40’03’’).

A la prova dels 5 quilòmetres, enguany oberta també a la participació d’homes, el vencedor va ser el corredor del Club Atletisme Gavà, Miquel Domènech, amb un temps de 15’50’’ qui va comentar a l’arribada que havia fet “una sortida molt ràpida” i va afegir que he anat seguint fins al quilòmetre 3, moment en què he decidit forçar la màquina per guanyar avantatge. A partir del quilòmetre 4 l’objectiu era aguantar”. La guanyadora en categoria femenina va ser Toñi Piqueras (UE Barberà) amb un temps de 21’58’’.

Homenatge

Durant la jornada atlètica es va fer un homenatge al sergent de la Policia Municipal, Antonio López, qui va morir en acte de servei durant la seva actuació en el tiroteig que va tenir lloc el passat juliol al costat del tanatori. Així, en les samarretes s’hi podia llegir el seu nom i en l’entrega de trofeus es va lliurar una placa a la seva vídua.

Redacció / Fotos: JJ Vico-Aj. Castelldefels

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials