Cornellà, Gavà i Santfeliuenc, sota sospita per la compra de partits

Imprimeix

Detingudes 24 persones en una macrooperació policial contra una presumpta trama dedicada a arreglar resultats de partits de futbol a Segona B i Tercera Divisió

Agents de la Unitat de Delictes Especialitzats i Violents (UDEV) de la Policia Nacional desenvolupen una operació contra el frau i les apostes il·legals en el futbol juntament amb efectius de la Unitat d'Investigació Tecnològica i l'Europol. A principi de setmana es va realitzar una macrooperació contra una presumpta trama dedicada a arreglar resultats de partits de futbol en les categories de Segona Divisió B i Tercera Divisió. De moment, hi ha 24 persones detingudes arreu de l’estat espanyol.

fet santfeliu

Segons el portal web, El Confidencial, l’organització, presumptament liderat per dos exfutbolistes, estaria operant des de fa anys a través de futbolistes infiltrats en equips investigats. Aquests jugadors, a sou de l'organització delictiva, forçaven córners, impedien fores de joc, cometien penals en moments delicats i fins i tot convencien altres companys que fessin el mateix a canvi de diners provinents de la trama. S'especula que la xarxa delictiva podria tenir alguna relació amb la Xina

La llista de partits, que ha estat utilitzada per la policia en la seva recerca, inclou 51 enfrontaments: 10 de la temporada 2015-16, altres 26 de la 2016-17 i 15 de la primera meitat de la 2017-18. Segons El Confidencial hi ha sota sospita tres clubs del Baix Llobregat entre els quals es troba el Gavà, Santfeliuenc i el Cornellà.

Temporada 2015/16

Granollers-Santfeliuenc (Tercera)

Temporada 2016/17

At. Balears-Gavà (Segona B)

Cornellà-Eldenc (Segona B)

Eldenc-Gavà (Segona B)

Els clubs afectats han volgut expressar la seva opinió després de conèixer la recerca que està en marxa. El CF Gavà ja s’ha afanyat a dir a través del seu Twitter que “volem aclarir que no tenim cap notificació que el nostre club estigui investigat.”

H06A3767

D’altra banda, el Santfeliuenc també ha volgut sortir al pas d’aquesta informació. El seu president, Alberto Prieto, manifesta la seva sorpresa sobre la notícia i diu que està molt tranquil perquè el nostre club està net. De moment, no ens han trucat ni ens han dit res. De fet, he pogut parlar amb la plantilla i em comuniquen que desconeixen el tema.”

diario as

La UE Cornellà no ha fet, de moment, cap tipus de comunicat. Precisament, la Premsa del Baix ja va publicar l’any passat informacions d’El País i El Mundo on s’explicava que l’entitat baixllobregatina es va veure involucrada en presumptes irregularitats en una trama de frau d’apostes il·legals i la possible compra del partit Cornellà-Eldenc el 19 de març de 2017. Un frau, segons aquestes publicacions, on podien estar implicats la màfia xinesa i italiana així com jugadors del Cornellà (Marcos, David García, Abraham, Devesa, Pere Martínez –actualment a la plantilla verda-, Óscar Sierra o Xavi Puerto), l’entrenador de l’equip Jordi Roger, i, fins i tot, el president del club verd, Alejandro Talavera.

Redacció / Fotos: Arxiu-El Español-As-Fet Sant Feliu-Guiem Sánchez