La XXIII Mitja Marató de Gavà ja escalfa motors

Els organitzadors preveuen una participació d’uns 2.000 atletes en les tres distàncies

El proper diumenge 25 de febrer, els municipis de Gavà i Castelldefels tornaran a acollir una de les proves del calendari nacional de l’atletisme de llarga distància, la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà, que enguany arriba a la seva vint-i-tresena edició. La cursa atlètica, inclosa dins de la Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona, tindrà tres recorreguts plans i diferents (5, 10 i 21 km). La sortida serà a l’avinguda de Joan Carles I i l’arribada estarà ubicada a l’estadi Municipal La Bòbila.

mitja presentacio gava 2

Aquest diumenge, la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà arriba a la 23a edició sota l’organització dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels i de Zona Vip Events. La prova, inclosa dins de la Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona, està totalment consolidada en el calendari català d’atletisme de llarga distància i destaca pel seu recorregut, pràcticament pla, que la converteix en una de les mitges maratons més ràpides de Catalunya. Junt amb els 21 km es disputaran les distàncies de 10 i de 5 km.

Solidaritat i homenatge

La prova continuarà col·laborant amb l’Associació de malalties minoritàries i la Plataforma Gavà Solidària afegint-se a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que se celebrarà el 28 de febrer. D’altra banda, l’edició d’enguany també servirà per recordar el sergent de la Policia Local, Antonio López, que va morir en acte de servei el passat 19 de juliol de 2017 a l’edat de 51 anys. El policia va participar en nombroses ocasions en el dispositiu de seguretat que s’executa per la Mitja Marató de Gavà, per la qual cosa els organitzadors faran lliurament d’un trofeu especial per a la família en el seu record. A més, tots els corredors lluiran a la samarreta commemorativa una marca amb el nom del sergent.

A l’acte de presentació, celebrat al Centre Comercial Barnasud, el tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha manifestat que “aquesta és una gran cursa amb vocació popular que ens permet promocionar aquest racó de la Mediterrània entre el Delta del Llobregat i el Parc del Garraf”. Per a Díaz aquesta és una prova totalment consolidada gràcies a la col·laboració entre ajuntaments i institucions públiques, amb una forta implicació d’entitats, com ara el Club Atletisme Gavà, i altres col·laboradors. I el futur d’aquests esdeveniments passa per l’actuació en xarxa”. Ha afegit que dóna l’oportunitat de promoure els valors de l’atletisme, com són la universalitat, el respecte, la igualtat d’oportunitats, la superació i el treball en equip.

presentacio gava mitja

D’altra banda, en la intervenció del delegat del Consell Català de l’Esport, Santi Siquier, ha explicat que la Generalitat afronta el repte d’abordar polítiques promotores d’activitat i de salut vers les persones a través d’un pacte nacional “que ens ha de permetre, entre altres coses, conscienciar encara més a la ciutadania perquè converteixi l’activitat física en un hàbit quotidià saludable per abordar un decrement del sedentarisme en edats joves i adultes i rebaixar el preocupant increment d’obesitat infantil. I això no ho podem fer d’una altra manera que donant suport a un esdeveniment com aquest, estant al costat del territori, és a dir, dels ajuntaments organitzadors, i del Club Atletisme Gavà quan pertoca”. El coordinador d’Esports, Daniel Laga, ha destacat que aquest circuit “fa que hi hagi una taca d’atletisme popular i d’elit a tota la demarcació que enforteix encara més el sistema esportiu català i contribueix a promocionar l’esport i l’activitat física perquè sigui realment un pilar bàsic d’una societat de futur”. I el gerent de Zona VIP Events, Jaime Grau, ha remarcat com a novetat que la cursa de 5 km s’ha obert també a la participació masculina. “Havia una petició generalitzada perquè la cursa de 5 km, que és una cursa iniciativa, no fos exclusiva per a dones. A més n’interessa que entri gent nova, que comencen amb els 5 i després poden afrontar noves distàncies”, ha afirmat.

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix