Laia Sanz finalitza en dotzena posició al Dakar 2018

Imprimeix

La pilot de Corbera de Llobregat completa la seva segona millor participació de la història

“Estic especialment content d’haver sortit en vuit Dakars i haver-los completat tots, que sempre és complicat”. Aquestes van ser les primeres paraules de Laia Sanz després de finalitzar en dotzena posició a la classificació final en motos i va ser, de nou, la millor dona de la prova de motor. La segona millor lloc de la pilot de Corbera de Llobregat en la seva història després de la novena posició l’any 2015. "Espero que més dones s'animin a córrer el Dakar", va afegir Laia Sanz (KTM).

laia sant 2 bona

Quant al recorregut, va dir: que ha estat una edició “molt dura, però al mateix temps que hem sofert també hem gaudit molt. Crec que cal felicitar també a l'organització perquè realment el recorregut era exigent, però molt bonic. Hem tingut una mica de tot, molt fora de pista i crec que un Dakar ha de ser així. Les dunes del Perú van ser una de les millors parts d'aquest Dakar, ha afegit molta duresa a la carrera i crec que tots hem gaudit molt”. Per a Sanz, el pitjor moment va ser l'etapa marató entre Belén i Fiambalá. "El pitjor moment va ser la caiguda de Fiambalá i l'etapa de Fiambalá en general".

Decepcions

D’altra banda, en cotxes, el molinenc Xavi Foj I el seu copilot Nacho Santamaria es va haver de retirar a la tercera etapa després de patir un accident que va deixar molt malmesa l’estructura de seguretat de l’habitacle del seu cotxe. D’altra banda, el santfeliuenc Jordi Juvanteny es va retirar un dia abans. De fet van necessitar tres dies per recuperar el seu camió, que no podien treure d’una duna.


Redacció / Foto: L.S.