Jordi Juvanteny, Laia Sanz i Xavi Foj tornen al Dakar

Imprimeix

Els tres baixllobregatins ambicionen pujar al podi en les seves respectives categories

Torna el Dakar. L’edició d’enguany, la quarantena, transcorrerà per Perú, Bolívia i Argentina entre el 6 i el 20 de gener. La competició de motor més dura del món tindrà un recorregut d’uns 9.000 quilòmetres i travessarà dunes en set de les seves catorze etapes. Uns 320 vehicles –entre cotxes, motos, camions i quads- sortiran des de Lima (Perú) amb l’objectiu d’arribar a Córdoba (Argentina). Entre els quals hi haurà tres baixllobregatins. La corberenca Laia Sanz (moto), el molinenc Xavi Foj (cotxe) I el santfeliuenc Jordi Juvanteny (camió).

Laia Sanz

L’actual campiona en la categoria en dones afronta el Dakar 2018 amb il·lusions renovades. L’any passat va finalitzar en setzena posició a la classificació general. La de Corbera participarà amb una moto KTM (model 450 Rally Replica). Sanz té com a objectiu “entrar entre els quinze primers, encara que serà difícil pel gran nivell que hi ha. El clima, les dunes de Perú, l’altitud i el fred de Bolívia, la calor d’Argentina… tot fa que sigui una carrera molt dura.”

pag23desembre esports dakar 2

Xavi Foj

El molinenc és una de les grans llegendes de la prova. El pilot ha participat en vint-i-set edicions arribant en vint-i-tres d’elles. Problemes mecànics li van privar, l’any passat, de pujar al podi. Foj té molt clar que l’objectiu és “tornar a lluitar per estar en el podi en cotxes de sèrie. Però som realistes i sabem en quina categoria estem i amb quines eines expliquem. Cada vegada hi ha més cotxes de sèrie amb major potència que es trenquen menys i es reparen abans”. Formarà tàndem amb l’argentí Ignacio Santamaria i participaran amb un Land Cruiser Toyota en la categoria T2. Cal destacar els tres primers llocs assolits (2013, 2012 i 2011) i els quatre sotscampionats (2016, 2015, 2010 i 2009).

pag23desembre 3sports dakar 3

Jordi Juvanteny

També hi haurà representació comarcal en camions. L’incombustible Jordi Juvanteny torna amb el seu inseparable José Luis Criado (copilot) i amb Francisco Javier Tamayo, (mecànic). El santfeliuenc pilotarà un TGA 26.480 MAN i participarà en la classe T4.1 (camions de sèrie). “El nostre objectiu és fer una bona prova i intentar quedar entre els millors de la nostra categoria”, explica Juventeny.

pag23desembre esports dakar 4

Redacció / Fotos: Arxiu-Dakar