Jordi Juvanteny, Laia Sanz i Xavi Foj tornen al Dakar

Els tres baixllobregatins ambicionen pujar al podi en les seves respectives categories

Torna el Dakar. L’edició d’enguany, la quarantena, transcorrerà per Perú, Bolívia i Argentina entre el 6 i el 20 de gener. La competició de motor més dura del món tindrà un recorregut d’uns 9.000 quilòmetres i travessarà dunes en set de les seves catorze etapes. Uns 320 vehicles –entre cotxes, motos, camions i quads- sortiran des de Lima (Perú) amb l’objectiu d’arribar a Córdoba (Argentina). Entre els quals hi haurà tres baixllobregatins. La corberenca Laia Sanz (moto), el molinenc Xavi Foj (cotxe) I el santfeliuenc Jordi Juvanteny (camió).

Laia Sanz

L’actual campiona en la categoria en dones afronta el Dakar 2018 amb il·lusions renovades. L’any passat va finalitzar en setzena posició a la classificació general. La de Corbera participarà amb una moto KTM (model 450 Rally Replica). Sanz té com a objectiu “entrar entre els quinze primers, encara que serà difícil pel gran nivell que hi ha. El clima, les dunes de Perú, l’altitud i el fred de Bolívia, la calor d’Argentina… tot fa que sigui una carrera molt dura.”

pag23desembre esports dakar 2

Xavi Foj

El molinenc és una de les grans llegendes de la prova. El pilot ha participat en vint-i-set edicions arribant en vint-i-tres d’elles. Problemes mecànics li van privar, l’any passat, de pujar al podi. Foj té molt clar que l’objectiu és “tornar a lluitar per estar en el podi en cotxes de sèrie. Però som realistes i sabem en quina categoria estem i amb quines eines expliquem. Cada vegada hi ha més cotxes de sèrie amb major potència que es trenquen menys i es reparen abans”. Formarà tàndem amb l’argentí Ignacio Santamaria i participaran amb un Land Cruiser Toyota en la categoria T2. Cal destacar els tres primers llocs assolits (2013, 2012 i 2011) i els quatre sotscampionats (2016, 2015, 2010 i 2009).

pag23desembre 3sports dakar 3

Jordi Juvanteny

També hi haurà representació comarcal en camions. L’incombustible Jordi Juvanteny torna amb el seu inseparable José Luis Criado (copilot) i amb Francisco Javier Tamayo, (mecànic). El santfeliuenc pilotarà un TGA 26.480 MAN i participarà en la classe T4.1 (camions de sèrie). “El nostre objectiu és fer una bona prova i intentar quedar entre els millors de la nostra categoria”, explica Juventeny.

pag23desembre esports dakar 4

Redacció / Fotos: Arxiu-Dakar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix