Carles Castillejo, nou campió d'Espanya de marató

Imprimeix
L'atleta viladecanenc, a més, va aconseguir una plaça per als propers Jocs Olímpics de Londres 2012.
Carles Castillejo, del Club Adidas, es va estrenar en una marató assolit un gran èxit esportiu. L'atleta viladecanenc va vèncer ahir diumenge en el Campionat d'espanya de Marató que es va celebrar a Castelló, amb un temps de 2h10'09'', la millor marca espanyola de la distància dels últims tres anys i mig. L'altre viladecanenc a la prova, Nacho Càceres, del FC Barcelona, va ser vuitè amb un registre de 2h21'40''.
 
Amb aquesta doble fita, la victòria i una marca per sota de 2h14’, Castillejo ha aconseguit la plaça per als Jocs Olímpics de Londres que es disputaran el proper estiu. Serà la tercera vegada que participi a la cita olímpica, ja que el 2004, a Atenes, va disputar la prova dels 5.000 metres llisos i el 2008, a Pekín, va competir en els 10.000 metres llisos.

Castillejo ha decidit enguany donar el salt a la marató després de sis anys competint en proves de 10.000 metres llisos en pista amb bons resultats (un Campionat d’Espanya, un altre de Catalunya, una plata als Jocs Mediterranis i tres podis a la Copa d’Europa). I els resultats avalen com a bona la decisió, fraguada a base de fer molts quilòmetres d’entrenament per Viladecans.

D'altra banda, el jove Marc Guerrero va assolir, també ahir, el bronze al Campionat d’Espanya d’Hivern de Marxa Atlètica de categoria juvenil disputat a Getafe. Guerrero, que enguany s’ha proclamat campió de Catalunya, és un dels pupils de l’entrenador viladecanenc Marcos Flores, artífex de les grans estrelles de la marxa viladecanenca.

Marçal Fontanals - AV / Foto: Arxiu