Èxit total del “Congrés Juga Verd Play. Els valors també compten”

Imprimeix

Més de 270 persones van participar en la primera edició que es va celebrar al Citilab de Cornellà de Llobregat

El Consell Esportiu del Baix Llobregat va celebrar dissabte 28 d’Octubre el “I Congrés Juga Verd Play. Els valors també comptenal Citilab de Cornellà de Llobregat. La jornada va aplegar més de 270 persones i va suposar una gran oportunitat per reunir a tots els agents que formen part de l’esport en edat escolar: famílies, professors, mestres, regidors d’esports, tècnics municipals d’esport, entrenadors, monitors, psicòlegs, esportistes i tutors de joc.

L’acte inaugural va anar a càrrec del Sergi Fernández, tinent d’Alcalde de la ciutat amfitriona i de Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport. Com a preàmbul, els assistents van poder visualitzar un resum estadístic de les dades que el programa Juga Verd Play, ha registrat durant els 5 anys que porta en funcionament.

Seguidament, va començar la primera ponència a càrrec de l’expert en psicologia de l’esport, Pep Marí, que a través de la interacció constant amb els assistents, va exposar la importància de la tramesa de valors tant en l’àmbit formatiu com a la vida quotidiana.

congres juga verd play 0385c

El segon bloc del Congrés va permetre fer un treball més específic per grups, dividint als assistents en tres blocs: d’una banda els tutors de joc (àrbitres dels Jocs Escolars de la comarca) que realitzaven la seva formació anual dins del programa del Congrés, un segon grup compost pel professorat d’educació física, entrenadors i coordinadors de clubs i entitats esportives, i un tercer grup de regidors, tècnics municipals d’esports i directius i gerents. En aquest tercer grup destaquem l’assistència de Mª Antonia Barragan, regidora d’esports de Sant Boi de Llobregat, Montserrat Zamora, regidora d’esports d’Esplugues i el Joan Manel Parrado, regidor d’esports de Cornellà de Llobregat.

A la tarda, el programa es va reprendre amb la ponència Juanjo Luque, responsable de la gestió de la Residència Masia–Centre de Formació Oriol Tort i del servei d’Educació Emocional de Masia 360 del FC Barcelona, i amb la representació d’un Impro-show a càrrec d’un duet teatral, que a través de la comèdia simulaven accions on els valors eren els protagonistes.

L’última ponència del dia “El futur dels valors en l’esport” va anar a càrrec de Manuel Vizuete, personalitat amb un gran currículum en l’àmbit de l’educació i l’esport: Mestre d’Educació Primària, llicenciat en Educació Física, llicenciat en Geografia i Història, Doctor en Història Contemporània i Catedràtic d’Universitat.

La cloenda del Congrés va anar a càrrec de Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya. Durant l’acte de cloenda es va realitzar l’entrega de guardons als finalistes comarcals dels premis VEC (Valors Esport i Ciutadania) que atorga la UCEC. El lliurament dels guardons va anar càrrec de Jaume Domingo i alguns membres de la comissió directiva del Consell Esportiu, Salvador Valls, president, Juan Pedro Pérez, regidor d’esports del Prat de Llobregat, Lourdes Borrell, regidora d’esports de Sant Feliu de Llobregat, Joan Manel Arrabal, regidor d’esports de Vallirana, i Lluís Oulego, regidor d’esports de Sant Andreu de la Barca.

 

Redacció / Fotos: CEBLLOB