L’Estadi Johan Cruyff comença a ser una realitat pel barcelonisme

Avui s’ha col·locat la primera pedra de la futura instal·lació a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí

El futur Estadi Johan Cruyff ha donat les seves primeres passes. El que ha de ser la joia de la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí i una instal·lació emblemàtica de l’Espai Barça, ha començat a ser una realitat amb la col·locació simbòlica de la primera pedra, que té la forma d’una caixa dels records on s’han dipositat diferents objectes que quedaran per a la història.

barca 2 pedra

L’acte institucional s’ha celebrat als antics terrenys del tennis El Forn, on s’edificarà la instal·lació blaugrana, que està previst que es construeixi en un termini de 14 mesos. L’Estadi Johan Cruyff, que porta el nom d’una figura cabdal en la història del FC Barcelona en homenatge al seu llegat, serà la casa del Barça B, del Barça Femení i del Juvenil A en els partits de la Youth League, però també serà la instal·lació on els jugadors del planter culminaran el seu camí de formació i somiaran a fer el salt al Camp Nou.

barca 4 pedra

L’acte ha comptat amb la presència del president Josep Maria Bartomeu; el vicepresident primer Jordi Cardoner; el vicepresident Jordi Mestre; el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix; entre altres directius. Per part de la família Cruyff, hi han estat presents Danny Cruyff, vídua de Johan Cruyff, i les seves filles, Susila i Chantal, juntament amb altres membres de la família. L’Ajuntament de Sant Joan Despí hi ha estat representat pel seu alcalde, Antoni Poveda. També han assistit a l’acte representants de les institucions esportives del país, com el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

barca 3 pedra

El club ha volgut donar protagonisme també als futbolistes, representats pel capità del primer equip, Andrés Iniesta, i el seu company Gerard Deulofeu; el capità del Barça B, Sergi Palencia, i el jugador Carles Aleñá; la primera i la tercera capitana del Barça Femení, Laura Ràfols i Marta Unzué, i dos joves jugadors del futbol formatiu amateur, Pau Prim, de l’equip Aleví A, i Martina González, jugadora del Femení Aleví-Benjamí. També han assistit a l'acte una àmplia representació de jugadors residents a la Masia, així com els tècnics del futbol formatiu. 

Acte

La col·locació simbòlica de la primera pedra ha començat amb la projecció d’un vídeo en què s’ha mostrat com serà i què significa aquest Estadi Johan Cruyff. Aquesta primera pedra té la forma d’una caixa dels records i és de metacrilat transparent, i s’hi han anat dipositant objectes. Aquesta caixa que avui s’ha cobert de sorra no quedarà soterrada per sempre, sinó que més endavant el Club la recuperarà i la col·locarà en algun indret del nou Estadi Johan Cruyff perquè tothom la pugui veure i recordar aquest dia.

Un dia, el 14 de setembre, que, com ha explicat el president Josep Maria Bartomeu, no ha estat escollit a l’atzar, sinó que el Club ha volgut que fos un homenatge a Johan Cruyff, que va lluir els números ‘14’ i ‘9’ al llarg de la seva carrera esportiva.

Després dels parlaments Laura Ràfols i Sergi Palencia –ambdós en representació dels equips que seran els usuaris de la instal·lació–, i del president Josep Maria Bartomeu, s’ha procedit a la col·locació dels objectes a la caixa dels records. Susila Cruyff, filla de Johan Cruyff i presidenta de la seva fundació, hi ha dipositat una petita estàtua del seu pare, i Andrés Iniesta, acompanyat del president Bartomeu, hi ha introduït una pilota (signada pels jugadors del primer equip), que és el símbol que defineix més bé l’estil de joc que Johan Cruyff va convertir en un referent del Barça al món. Ràfols i Palencia hi han dipositat una samarreta signada per la resta de jugadors en representació de tots els futbolistes del Club. Jordi Moix hi ha introduït un casc de les obres de l’Espai Barça, i l’alcalde de Sant Joan Despí una safata, de l'escultor Josep Maria Jujol, en representació d'una de les seves obres més emblemàtiques, l'edifici modernista de Can Negre de Sant Joan Despí. A la caixa dels records també s’hi han guardat l'últim número de la Revista Barça, les portades dels diaris del dia i les monedes del curs corrent.

barca 6 pedra

Finalment, els jugadors Pau Prim i Martina González han estat els encarregats d’escenificar el descens de la caixa dels records, que ha simbolitzat la primera pedra, i tot seguit els diferents participants en l’acte han fet les palades de sorra i s’ha immortalitzat el moment amb una fotografia de família.

Redacció / Fotos: FC Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix