Molins de Rei acull l’Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play

Imprimeix

Es van distingir als equips, entitat i agents més destacats de l’edició d’enguany

El Consell Esportiu del Baix Llobregat va celebrar ahir el quart Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play al Parc de la Mariona de Molins de Rei, amb l’objectiu de distingir als equips, entitats i agents més destacats del programa Juga Verd Play inclòs dins de la competició dels Jocs Escolars del curs 2016-17. L’acte inaugural de la jornada la va protagonitzar Joan Ramon Casals, alcalde de la ciutat amfitriona. Com a preàmbul, els assistents varen poder gaudir d’un fantàstic espectacle de circ realitzat amb un element molt especial, la Roda Cyr de la mà de l’artista Maria Cavagnero,.

Premis

A continuació va començar la primera part de l’acte, on es varen premiar als primers classificats de la classificació lineal establerta de tots els grups i categories (des de prebenjamí fins a juvenil) dels cinc esports d’associació (futbol, futbol sala, bàsquet, voleibol, handbol ) que durant aquest curs varen participar en la competició Juga Verd Play dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Una classificació lineal que inclou el joc net, els valors educatius i cívics i el resultat del marcador.

juga verd play 2017 0533c

Parlaments

La segona part de l’acte va ser inaugurada per Xavi Paz, regidor d’esports de Molins de Rei i membre de la comissió directiva, que va encoratjar als assistents a seguir treballant per l'esport escolar i va agrair a tots els assistents la seva implicació i compromís amb el projecte que estan impulsant tots els ajuntaments del Baix Llobregat, amb les escoles i clubs.

Posteriorment va prendre la paraula Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, que va agrair el suport personal que el Consell està rebent per part del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras. A continuació va donar les gràcies principalment per la implicació i confiança que els pares i mares han tingut aquest 4 anys, inscrivint els seus infants i joves en el projecte Juga Verd Play, apostant clarament per l’educació en valors vs l’èxit esportiu. Per finalitzar va llançar el repte a tots els assistents a participar el proper mes d’octubre al Congrés dels Valors Juga Verd Play, per valorar els 4 anys d’implantació del projecte, analitzant les dades recollides per l’aplicació Baix Esport, les valoracions que els agents esportius en facin.

Aquestes jornades són unes jornades fruit del projecte Green Play que la Comissió Europea ha adjudicat al Consell Esportiu, a través del programa Erasmus+ Sport. Aquest fet implica que el Consell Esportiu del Baix Llobregat estigui implementant el projecte pilot en els països de Finlàndia, Portugal i Itàlia, amb el seguiment de França i d’un institut que farà l’estudi sociològic de l’impacte de l’aplicació del model Juga Verd Play en els hàbits conductuals dels esportistes, tècnics i públic dels 4 països que s’està implementant.

Posteriorment es va fer entrega dels reconeixements especials, guardonant a aquelles persones i entitats que es varen implicar d’una forma excepcional i varen donar suport al programa Juga Verd Play.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Gerard Figueras, que va felicitar la tasca feta pel Consell Esportiu del Baix Llobregat i el fet de ser pioner d’un projecte on l’educació en valors és un referent per a molts països. El secretari general de l’Esport es va dirigir als més petits, que no van poder viure els Jocs de Barcelona’92, i els va recordar que llavors “el món ens va mirar i va veure la bona imatge que vam donar”. “Tingueu clar que el joc net i el respecte que vam mostrar aquells dies és el que ha de marcar qualsevol activitat esportiva i que hem de deixar de banda i rebutjar qualsevol acte de violència o de mal comportament en la competició, actituds que fan mal a l’esport i a la societat”, va afegir.  Finalment, va mostrar el suport del Govern català a l’organització del Congrés de la propera tardor. Per finalitzar es va convidar a tots els assistents a fer-se una foto de família amb tots els guardonats.

Redacció / Fotos: CEBLLOB