Sant Just Desvern, capital del Territori Special Olympics

Imprimeix

La localitat va acollir al voltant dels 600 esportistes que van competir en tres proves (bàsquet, ciclisme i tennis)

 

Al voltant de les 900 persones entre esportistes, entrenadors, familiars, voluntariat, públic assistent van participar a Sant Just Desvern en el Territori Special Olympics, amb presència internacional i(Specials Olympics Andorra i Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya) i nacional (Comunitats Autònomes de Madrid i València). El bàsquet, amb més de 500 esportistes, va ser l’esport més nombrós i es va disputar a les pistes del Complex Esportiu de la Bonaigua. El tennis, amb 40 esportistes, es va celebrar a Mèlich Sport -també s’han disputat les proves de destreses per a tots els esportistes- i el ciclisme, amb 21 esportistes, en el Parc Ciclista del Llobregat.

special 3

special 4

special 5

Activitats

Les delegacions van gaudir d’un cap de setmana molt complet. Acompanyats de diferents voluntaris i voluntàries van conèixer i visitar la ciutat de Barcelona. Van tenir l’oportunitat de visitar el museu de l’FC Barcelona gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té amb la Fundació FC Barcelona; el Port, Les Rambles, etc.

Una altra activitat paral·lela més d’aquest Territori Special, ha estat el Programa de Salut de Special Olympics Internacional, Health Promotion, per ajudar a millorar els hàbits saludables dels esportistes. Es van realitzar diferents activitats i jocs com el dicciopinta saludable, memory, bitlles saludables, el domin humà, etc.

Voluntariat

La població de Sant Just Desvern es va bolcar amb el Territori Special Olympics i amb els esportistes. La campanya de voluntariat va començar el 19 de gener i en poc temps es van aconseguir els 130 voluntaris i voluntàries necessaris. Cal destacar tres voluntaris molt especials que han apadrinat a tot el voluntariat: en tennis, Manolo Orantes, en ciclisme, Marta Vilajosana i en bàsquet, Roger Grimau.

Cloenda

A l’acte de cloenda del campionat va tenir en el Camp de Futbol Municipal on totes les delegacions van desfilar. Durant l’acte també es va fer el relleu del foc olímpic i de la bandera de Special Olympics a les dues properes ciutats Special Olympics que acolliran els Jocs Special Olympics 2018, La Seu d’Urgell i Andorra la Vella

special 6

L’acte va tenir molta música i ball gràcies a l’actuació de la jove cantant i veïna de Sant Just Desvern, Roma, que va participar al programa televisiu La Voz Kids, també del grup Just Gospel Cor. El drac Rifenyo de Sant Just acompanyat el Nuc, la mascota.

Els parlaments més institucionals va anar a càrrec del president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, el representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Santi Siquier i l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

special 2

Redacció / Fotos: ACELL