Andreu Simón i Núria Domínguez guanyen la Cursa de l’Alba

Josep Quadrat i Montse Martínez es van imposar a la Marató de Montserrat

La XXX edició de la Cursa de l'Alba i la IV Marató de Montserrat es van celebrar aquest passat cap de setmana a Collbató en una gran jornada d’skyrunning amb dues curses vibrants, competides i emocionants en un entorn privilegiat. Andreu Simon i Núria Domínguez van tornar a mostrar la seva qualitat i s'han imposat a la Cursa de l'Alba amb comoditat, mentre que Josep Cuadrat i Montse Martínez van triomfar a la Marató de Montserrat, puntuable per a les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.

En un matí calorós amb alguns núvols que amenaçaven amb descarregar pluja cap a migdia, Collbató i la falda de Montserrat lluïen les seves millors gales per celebrar la trentena edició de la clàssica Cursa de l'Alba. Els 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que formen el circuit de la cursa, la converteixen en una prova molt exigent per a tots els participants però especialment dura per als que surten per la victòria. Andreu Simon, campió en les edicions de 2015 i 2016, va sortir amb la intenció de repetir triomf i no va fallar, sent l'únic corredor capaç de baixar de les dues hores, amb un crono final d’1h58’55’’. Esteve Olivé, un dels corredors més en forma de l'actualitat, no va poder amb l'empenta de Simon i es va haver de conformar amb la segona posició després d'una cursa de menys a més per poder arribar fresc al tram final. Olivé va entrar a la meta de Collbató amb 2h11’40’’. El podi el va completar Ferran Barceló a tan sols 42 segons d’Olivé. En fèmines el domini de Núria Domínguez va ser total i igual que Simon va assolir la victòria de forma folgada amb un registre de 2h34’43’’. La segona posició fou per a Alba Ribera amb 2h49’17’’ i la tercera va ser Sònia Cruz amb un registre de 2h53’12’’.

cursa alba 2

cursa alba 3

A la Marató de Montserrat el guió va ser semblant i Josep Cuadrat i Montse Martínez es van apuntar el triomf amb solvència i els 100 punts de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal. Josep Cuadrat va sortir per totes en els 42 quilòmetres i 2.550 metres de desnivell positiu i aviat va obrir forat respecte als perseguidors. José Manuel Granadero va intentar seguir-ho però no va poder i va abandonar cap a mitja cursa. Cuadrat va coronar Sant Jeroni segon darrere de Sergi Rodríguez, però finalment va creuar la meta en primera posició amb un sensacional registre de 4h17’16’’. Sergi Rodríguez fou segon amb un temps de 4h22’55’’, i la tercera posició va ser compartida entre Roger Embid i Guillem Campeny amb 4h45’08’’. En fèmines, Montse Martínez va dominar amb mà de ferro al llarg de tota la marató i va aconseguir aturar el crono per sota de les 5 hores amb 4h59’11’’. Mónica Grajera va acompanyar-la al podi en segona posició amb 5h21’10’’ i Verónica Zaragoza va tancar el podi amb 5h35’10’’.

Redacció / Fotos: Cursa de l’Alba