La Cursa de Sant Boi arriba a la seva trenta-dosena edició

Imprimeix

El cap de setmana atlètic el completarà la Cursa de l’Alba a Collbató i la Cirera Trail a Santa Coloma de Cervelló

El proper diumenge 14 de maig se celebrarà a Sant Boi de Llobregat la 32a edició de la Cursa Popular Vila de Sant Boi, una prova esportiva de fort caràcter solidari que cada any reuneix a centenars de corredors i corredores. La Cursa Popular Vila de Sant Boi està organitzada pel Club d'Atletisme Sant Boi amb el suport de l'Ajuntament de Sant Boi.

Segons l'alcaldessa, Lluïsa Moret, la prova atlètica és referent de la ciutat i ha destacat el seu caràcter popular, familiar i solidari. El president del Club d'Atletisme, Josep Martí, es mostra satisfet pels resultats aconseguits a l'edició anterior i de la introducció de la Cursa Kids dedicada als més petits. Per la seva banda, el representant de l'empresa patrocinadora, Víctor Cabrafiga, ha avançat que la prova té ja més d'un miler de persones inscrites.

Amb sortida i meta a l'Estadi Municipal d'Atletisme Constantí Miranda, aquesta cursa compta amb diverses distàncies: 5K, 10K, i a més la Open Kids, per als nens que vulguin participar en aquesta cita. Per segon any consecutiu, les persones inscrites poden optar a fer la tradicional cursa Open Popular de 10 quilòmetres o bé l’Open Popular de 5 quilòmetres, distància més curta i que permet la participació de tots aquells/es que s'estan iniciant en el món del còrrer o que prefereixen aquesta distància.

El Club Atletisme Sant Boi destinarà al Parc Sanitari Sant Joan de Déu un donatiu de 0,50 euros de cada inscripció de l'Open Popular 5K i 10K per a la investigació de malalties mentals i per garantir un acompanyament assistencial, social i laboral a aquest col·lectiu,

Altres cites

D’altra banda, Collbató serà escenari aquest diumenge de la trentena edició de la Cursa de l’Alba, una prova que ja s’ha convertit en clàssica entre les curses de muntanya. L’escenari del massís de Montserrat serà on es desenvolupi la cursa que tindrà un recorregut de 24 quilòmetres i 1.100 metre de desnivell. A més, també se celebrarà la quarta edició de la Marató de Montserrat (42,2 km).

cursa alba

Molts seran els atletes que aspiren al triomf final en alguna de les dues curses, però entre tots ells destaca el català Andreu Simón, que ja sap el que és guanyar a la Cursa de l'Alba. Esteve Olivé i Jordi Cots també parteixen entre els candidats a la victòria. A la Marató de Montserrat la lluita per la victòria i els punts de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal estarà molt renyida. José Manuel Granadero, un dels millors corredors d’Skyrunning i amb diverses victòries a la Cursa de l'Alba, serà el principal candidat al triomf al costat de David Preñanosa, un gran coneixedor de la prova. En categoria femenina tot estarà més obert amb la presència de la guanyadora de la primera edició de la Marató de Montserrat, Nuria Domínguez, Judit Franch, Montse Martínez, Lola Brusau, Irene Fuertes i Anna Macià, entre les que hauria de decidir-se, a priori, el podi final.

cirera trail

També se celebrarà la Cirera Trail aquest diumenge, una cursa de muntanya de 18km i 920 mts de desnivell positiu. L'Associació Excursionista Amics de la Muntanya SCC juntament amb la secció de corredors Trail Montpedrós i l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló són els organitzadors de l'esdeveniment esportiu. Un dia abans, dissabte, es farà la Cirera Trail Kids per a nens nascuts entre 2001 i 2010.

Redacció / Fotos: Cirera Trail (José Antonio Albert)-Aj. Sant Boi-Cursa de l'Alba