El BC Martorell es proclama campió de la XXXV Lliga Catalana EBA

L’equip dirigit per Adrià Alonso es va imposar a la final al BBA Castelldefels per 77 a 73 i assoleix el títol per primera vegada a la història de la competició

El BC Martorell és el campió de la trenta-cinquena edició de la Lliga Catalana EBA 2017-2018 després de guanyar la final al BBA Castelldefels per 77 a 73 (22-22, 14-20, 15-22 i 26-9) en un partit que es va celebrar ahir al vespre al Pavelló Municipal de Martorell. És el primer cop que els blaus aconsegueixen aquest títol, i ho van fer amb molts patiments i gràcies a un darrer quart espectacular. Així van assolir el doblet després que, el passat cap de setmana, obtinguessin el campionat del grup C de la Lliga EBA.

martorell 4

El partit

Els castelldefelencs, gràcies a una gran defensa, van plantar cara des del principi. Així al final de la primera part, ja manaven en el marcador de sis punts (36-42). S’esperava una reacció dels amfitrions però el seu rival va saber no només mantenir les diferències sinó ampliar-les (51 a 64 al final del tercer quart). Els d’Adrià Alonso van despertar i va començar a retallar les distàncies. Així a poc més d’un minut el marcador reflectia un empat a 73 punts. Un triple de David Jofresa va capgirar el marcador a 41 segons i va donar la victòria als martorellencs.

martorell 2

Al descans, l'Ajuntament de Martorell, la Federació Catalana de Basquetbol i el BC Martorell van homenatjar al capità del BC Martorell, Mario Fuentes, en la seva retirada. El local Rubén Morales va ser el millor jugador de la final (MVP) amb 19 punts, 5 rebots i un 23 de valoració. El visitant més destacat fou Jordi Boronat, amb 29 de valoració gràcies als seus 24 punts.

martorell 7

martorell 6

Semifinals

El BC Martorell-Solvin i BBA Castelldefels van arribar a aquesta final després de superar les seves respectives semifinals disputades a principis del passat mes de novembre en el Complex Esportiu Can Vinader de Castelldefels. Llavors, el Martorell va derrotar al Recambios Gaudí CB Mollet per un ajustat  72 a 79, mentre que el Castelldefels va guanyar per 82 a 76 a l'Outletmoto.com CB Grup Barna.