El BC Martorell es proclama campió de la XXXV Lliga Catalana EBA

L’equip dirigit per Adrià Alonso es va imposar a la final al BBA Castelldefels per 77 a 73 i assoleix el títol per primera vegada a la història de la competició

El BC Martorell és el campió de la trenta-cinquena edició de la Lliga Catalana EBA 2017-2018 després de guanyar la final al BBA Castelldefels per 77 a 73 (22-22, 14-20, 15-22 i 26-9) en un partit que es va celebrar ahir al vespre al Pavelló Municipal de Martorell. És el primer cop que els blaus aconsegueixen aquest títol, i ho van fer amb molts patiments i gràcies a un darrer quart espectacular. Així van assolir el doblet després que, el passat cap de setmana, obtinguessin el campionat del grup C de la Lliga EBA.

martorell 4

El partit

Els castelldefelencs, gràcies a una gran defensa, van plantar cara des del principi. Així al final de la primera part, ja manaven en el marcador de sis punts (36-42). S’esperava una reacció dels amfitrions però el seu rival va saber no només mantenir les diferències sinó ampliar-les (51 a 64 al final del tercer quart). Els d’Adrià Alonso van despertar i va començar a retallar les distàncies. Així a poc més d’un minut el marcador reflectia un empat a 73 punts. Un triple de David Jofresa va capgirar el marcador a 41 segons i va donar la victòria als martorellencs.

martorell 2

Al descans, l'Ajuntament de Martorell, la Federació Catalana de Basquetbol i el BC Martorell van homenatjar al capità del BC Martorell, Mario Fuentes, en la seva retirada. El local Rubén Morales va ser el millor jugador de la final (MVP) amb 19 punts, 5 rebots i un 23 de valoració. El visitant més destacat fou Jordi Boronat, amb 29 de valoració gràcies als seus 24 punts.

martorell 7

martorell 6

Semifinals

El BC Martorell-Solvin i BBA Castelldefels van arribar a aquesta final després de superar les seves respectives semifinals disputades a principis del passat mes de novembre en el Complex Esportiu Can Vinader de Castelldefels. Llavors, el Martorell va derrotar al Recambios Gaudí CB Mollet per un ajustat  72 a 79, mentre que el Castelldefels va guanyar per 82 a 76 a l'Outletmoto.com CB Grup Barna.

Fases d’ascens

Ara, els del Baix Llobregat Nord intentaran culminar la seva gran temporada amb la consecució de l’ascens a la Lliga Argent en unes Fases Finals que se celebraran en règim de concentració del 19 al 21 de maig a Villaviciosa de Odón (Madrid).

Redacció / Fotos: FCBQ

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix