El CVB Barça, campió de Catalunya juvenil a Esplugues

Es va imposar a la final al CV Sant Cugat per 1 a 3 (23-25/25-20/25-18/25-14)

L’equip juvenil femení de voleibol del CVB Barça es va proclamar el passat cap de setmana, campió de Catalunya de la categoria després de guanyar la Fase Final de Primera Divisió disputada a Esplugues de Llobregat i organitzada per la Federació Catalana de Voleibol. En segona posició va finalitzar el DSV CV Sant Cugat en una bonica i ajustada final.

La fase final la van disputar els sis equips que havien participat en la fase campionat de la Lliga regular, així com els dos millors classificats de la categoria permanència. En joc hi havia dues places al Campionat d’Espanya Juvenil que es disputarà a La Corunya del 26 al 30 d’abril. Així, les blaugrana -que ja havien assolit plaça a l’estatal de clubs en la seva condició de campiones honorífiques de la Fase Campionat- i les santcugatenques aconseguien el seu bitllet al campionat d’Espanya. A elles s’hi suma el CV Vall d’Hebrón, que va obtenir la seva plaça a l’estatal al campionat de Superllliga Femenina Júnior, després de finalitzar en quarta posició i aprofitar-se del fet que els seus tres antecessors s’han proclamat campiones de les seves respectives comunitats autònomes.

La final dels playoff va ser un duel de màxima rivalitat entre DSV CV Sant Cugat i CVB Barça, que va acabar amb el marcador 1-3 (23-25/25-20/25-18/25-14). Els dos primers sets van dominar un equip i l’altre, però les blaugrana van acabar amb una gran contundència en atac i realitzant grans defenses i bloquejos, que impedien a les de Sant Cugat finalitzar els punts.

Aquests dos equips van arribar a la final després de vèncer a CV Vall d’Hebrón i al CV Esplugues, el mateix diumenge al matí a semifinals. Al llarg de dissabte es van disputar els vuitens i quarts de final, on es van anar quedant la resta d’equips participants a la fase final: CV Premià de Dalt, AEC Vallbona Granollers, Voleibol Sant Just i Vòlei Sant Esteve.

L’entrega de trofeus a les campiones i les subcampiones va anar a càrrec de Salvador Orozco i Angel Sanchís, vocals de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Voleibol.