El patinatge de velocitat pratenc triomfa a la Copa d’Europa

L'equip de l’FCP va finalitzar en segona posició de la classificació general al Trofeu Internacional Terras do Infante

Un grup de tecnificació de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), integrat per 14 patinadors pratencs del CP Cobra i el CP Delta, van participar del 7 al 10 d'abril a Lagos (Portugal) a la primera de les proves de la Copa d'Europa de patinatge de velocitat. Aproximadament 700 patinadors de velocitat i de fons d'arreu del món disputaran el Trofeu Internacional Terras Do Infante, amb proves com els 300 metres contrarellotge, la mitja marató i els relleus per equips a l'americana.

Un equip del grup de tecnificació de la Federació Catalana de Patinatge va finalitzar segon lloc de la classificació general. A nivell individual, els més destacats de l'equip van ser els cadets Nil Llop i Luisa Maria González, del Club Patí Cobra. Llop va guanyar tres proves (300 m contra-rellotge, 3.000 m en línia i 5.000 m puntuació) i va ser tercer en una quarta (100 m) tot i no poder disputar la final perquè va caure a la qualificació i es va trencar la clavícula. La caiguda va fer que quedés molt endarrerit a la general, però va ser primer a la classificació de fons de la Copa d'Europa i setè a la de velocitat. Luisa Maria González, per la seva banda, va guanyar la classificació general femenina de la seva categoria i va acabar segona en velocitat i quarta en fons a la Copa d'Europa després de guanyar els 100 metres, ser segona en 300 m contra-rellotge i 1.000 metres i tercera en 3.000 m en línia.

Altres patinadors destacats van ser els Júniors B Rafa Heredia, Ainoa Carreño i Stephane Barberà. Heredia va guanyar els 100 metres, Carreño va ser tercera en la mateixa prova femenina i va obtenir tres quarts llocs, i també tercera en la classificació de velocitat de la Copa d'Europa i en la general del trofeu, mentre Barberà va ocupar el quart lloc al trofeu general i el cinquè en velocitat.

Redacció / Foto: FECAPA

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials